El PSOE situa el referèndum de Catalunya com l’única discrepància de fons amb Podem

  • El portaveu socialista Antonio Hernando lamenta per carta que hi hauria acord en un 70% dels vint punts plantejats per la formació d’Iglesias

VilaWeb
Redacció / ACN
10.04.2016 - 18:51
Actualització: 10.04.2016 - 18:55

En una carta adreçada a Pablo Iglesias, el portaveu del PSOE i membre de la comissió negociadora, Antonio Hernando, ha lamentat la decisió de Podem de ‘trencar unilateralment’ les negociacions divendres, i anunciar-ho abans que el PSOE donés resposta a les vint propostes presentades per la formació emergent. Tot i així, en la carta s’inclou el document amb la posició del PSOE a cada punt plantejat per Podem, on es destaca que l’única discrepància de fons és el referèndum de Catalunya, juntament amb la composició del futur govern espanyol en cas de coalició.

Hernando, en canvi, hi remarca clares coincidències en sanitat i educació i que hi ha ‘posicions molt pròximes’ en temes referents a la lluita contra la corrupció i la regeneració democràtica. De fet, indica que hi hauria acord en un 70% del punts ‘si els haguéssim pogut discutir’.

En la carta, Hernando constata la ‘sorpresa’ del partit quan, l’endemà de la reunió entre PSOE, Ciutadans i Podem de dijous i abans que els socialistes adrecessin la seva resposta, la formació encapçalada per Iglesias ‘va trencar unilateralment’ qualsevol possibilitat de negociació. ‘Pensàvem que era possible treballar per incorporar noves polítiques que constituïssin el programa del govern del canvi’, ha expressat el portaveu socialista, remarcant que els tres partits coincidien en 140 de les mesures plantejades.

Tot i així, el PSOE justifica haver respost igualment i per escrit les vint propostes de Podem ‘per respecte’ al document i també ‘als vostres votants i a tota la societat espanyola’, i per constatar, a més, que ‘complim amb els nostres compromisos’. Després de fer esment als dos punts en què hi ha total desacord, referents a la composició del govern i al referèndum del dret de decidir de Catalunya, Antonio Hernando conclou la carta lamentant que no s’hagi intentat arribar a una entesa. ‘És una llàstima’, conclou.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor