08.05.2017 - 13:03
Mercabarna inaugura una exposició per mostrar com ha canviat l’alimentació dels catalans
BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)
El producte ecològic i saludable ocuparà la nevera dels espanyols en el futur segons un estudi presentat aquest dilluns per Mercabarna al Palau Robert i elaborat per la consultora Psyma, que presenta les principals tendències d’alimentació del futur.
Així ho ha dit la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, que ha explicat que l’estudi aborda les principals preferències sobre producte fresc del consumidor en la societat.
La preocupació per la salut centra la primera tendència d’alimentació dels propers anys, i apunta els nous ingredients vegetals i l’increment dels productes sense sucre i sense conservants com a principals factors.
“El consumidor reclama productes saludables”, ha remarcat Ballarín, que ha exposat que els espanyols també tindran en compte els productes de proximitat i ecològics per omplir les seves neveres.
“La majoria dels enquestats prefereixen consumir productes lliures de conservants i el 63% llegeixen les etiquetes dels aliments que compren”, ha assegurat, i ha explicat que les dades s’han extret de l’enquesta realitzada a més de mil persones de tot l’Estat majors d’edat.
L’estudi també ha assenyalat que els consumidors optaran en el futur per aliments pràctics i fàcils de consumir, a més que valoraran que tot allò que mengin els ofereixi noves experiències i plaer.
En la presentació de l’informe també hi ha assistit el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, que ha celebrat que els consumidors optin cada vegada més per aliments saludables i de producció local.
EVOLUCIÓ DE L’ALIMENTACIÓ
En el marc del cinquantè aniversari de Mercabarna, el mercat de majoristes també ha inaugurat al Palau Robert l’exposició ’50 anys d’evolució de l’alimentació a Catalunya’, una mostra basada en sis neveres i que presenta com han evolucionat les tendències del consum.
La Fundació Alícia ha estat l’encarregada d’elaborar aquesta exposició i el seu director, Toni Massenés, ha convidat tothom a visitar l’exposició per reflexionar sobre l’alimentació actual i futura: “Som el que mengem, i el que mengem ha de ser sa i saludable”.
Les sis neveres recorren els hàbits de consum dels catalans des del 1970 fins a la dècada actual i inclouen els productes frescos, begudes i conserves que van marcar tendència en cada moment, a més d’una nevera buida que mostra que l’alimentació del futur la decidiran els ciutadans.
’50 anys d’evolució de l’alimentació a Catalunya’ és una mostra itinerant que serà al Palau Robert fins a aquest dijous i que recorrerà després diversos dels mercats de la capital catalana.