El president del grup de discussió sobre Catalunya d’Estònia avala la consulta unilateral

  • Una delegació de vuit diputats i eurodiputats estonians s'han reunit aquest dijous amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

VilaWeb

Redacció

25.05.2017 - 15:20
Actualització: 25.05.2017 - 15:30

El president del grup de discussió sobre Catalunya al Parlament d’Estònia, Artur Talvik, avala la proposta de referèndum unilateral si no hi ha acord amb l’estat espanyol per convocar-lo. Una delegació de vuit diputats i eurodiputats estonians s’han reunit aquest dijous amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont: ‘Ens ha explicat que no hi ha cap altra manera, que el govern espanyol està tant fermament en contra del referèndum que s’haurà de fer el referèndum unilateral’, ha dit, tot afegint que per ell també és un referèndum.

En aquest sentit s’ha mostrat preocupat pel no de l’estat espanyol i pels mètodes durs en el cas del 9-N o pels primers passos per a les urnes. Talvik també veu complicat que el seu govern reconegui d’entrada una Catalunya independent per les aliances d’Estònia, fronterera amb Rússia, a l’OTAN.

Talvik, del partit Lliure estonià, presideix el grup de suport a Catalunya del seu parlament. Aquest dijous és a Barcelona com a membre d’una delegació estoniana, entre diputats i eurodiputats, que s’ha reunit amb Puigdemont al Palau de la Generalitat.

És partidari de la democràcia directa, dels referèndum, no només en el cas català, sinó que també ho defensa com a forma de participació política al seu país, ha explicat. Després de reunir-se amb Puigdemont, ha afirmat que els sorprèn la decisió del govern espanyol d’estar tan fermament en contra i utilitzar mètodes durs. De fet, ha posat sobre la taula les causes contra l’anterior govern pel 9-N i la història de les urnes en referència a la querella ara contra la consellera Meritxell Borràs per el marc de la licitació de la compra d’urnes. ‘Ens preocupa’, ha assegurat.

El DIPLOCAT ha posat en valor la presència d’una delegació estoniana a Catalunya i que existeixi el grup de suport a Catalunya al Parlament en aquesta república bàltica. Sobretot perquè han denunciat que Espanya condiciona el suport d’aquests països, també de Lituània i Letònia, al procés català enviant-hi tropes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor