06.09.2017 - 14:15
ALACANT, 6 (EUROPA PRESS)
El president del PP de la província d’Alacant, José Císcar, ha advertit que “si hi ha matèria” per a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el nou decret-llei de plurilingüisme es plantejarà al·ludint als drets fonamentals d’educació i igualtat.
Císcar ha criticat que el decret-llei, aprovat pel Consell divendres passat, té com a objectiu “eludir” la suspensió cautelar dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) davant el recurs presentat per la Diputació d’Alacant.
Sobre la presentació del recurs, Císcar ha apuntat que solament té potestat per a açò el Govern central o un grup de 50 diputats o senadors. “Estem en un estudi en profunditat del decret-llei i si hi ha matèria per al recurs, se’n va a interposar”, ha alertat i ha indicat que existix un termini de dos mesos per a plantejar-ho.
En una compareixença pública este dimecres, Císcar ha valorat que el nou decret “obri la possibilitat” que els alumnes de tres anys no tinguen classes d’anglés, quan el decret de 2012 obligava una hora i mitja “com mínim”. Així, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la vicepresidenta, Mónica Oltra, de perseverar “en el seu verdader objectiu: la progressiva imposició del valencià en l’Educació”.
“Del que es tracta és de la desaparició del castellà de l’educació, de l’administració, dels usos oficials. Açò és el que en el seu moment es va iniciar i va ocórrer a Catalunya, que és el model amb el qual somia Compromís per a la Comunitat, i és el model amb el qual somia una part important del PSPV, entre la qual es troba Ximo Puig”, ha opinat.
Segons el parer del PP, “hi ha elements” que apunten a la “més que possible” inconstitucionalitat. Per a açò, José Ciscar ha argumentat que el decret-llei “solament es pot utilitzar per a casos excepcionals” i ha mantingut que el Consell era coneixedor de la suspensió del decret des de maig, de manera que “no es pot al·legar urgència” per l’inici del curs divendres que ve.
Així mateix, ha agregat que no existix “extraordinària necessitat” perquè quan se suspèn el primer decret “no es produïx un buit normatiu” ja que “ho diu el TSJCV, està el decret de 2012”.
Finalment, Císcar ha assenyalat que el decret-llei no pot regular drets fonamentals que han de ser regulats per lleis orgàniques. “Pretenen convalidar en les Corts este decret-llei despús-demà, en el primer ple, i ho fan incomplint el reglament de les Corts que diu taxativament que a l’inici del període de sessions, que va començar l’1 de setembre, el primer debat ha de ser per a Política General”.
“És que no fan una a dretes, ho fan tot al revés, i és que no es pot fer pitjor”, ha lamentat i ha indicat que una aprovació en eixa primera sessió parlamentària podria derivar en “algun tipus d’impugnació i a la llarga que invalidara la convalidació del decrete-llei”.
“TRAVESSES”
José Císcar ha plantejat que l’Estat de Dret “no admet travesses, perquè quan s’agafen travesses és per a situar-se a la vora del precipici”, en intentar eludir l’aplicació de la suspensió cautelar. En eixe sentit, ha assenyalat a Ximo Puig i a Mónica Oltra com a “únics responsables del caos educatiu que es pot generar a la Comunitat”.
Així mateix, ha insistit que el PP seguirà defenent “on siga necessari” i “fins a on siga” la llibertat de les famílies “a triar l’educació dels seus fills”.
Finalment, ha anunciat la presentació de mocions en els ajuntaments per a demanar a Ximo Puig el cessament del conseller Vicent Marzà.