13.06.2017 - 15:34
BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)
El director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell, ha presentat aquest dimarts l’exposició del projecte ‘Marviva’, instal·lada en el vestíbul de la Terminal Drassanes de l’enclavament portuari fins al 29 de juny.
En un comunicat, el Port de Barcelona ha explicat que el projecte pretén donar a conèixer el tipus i les característiques dels enderrocs oposats en el fons del mar, determinant l’origen i sensibilitzant el públic sobre aquest problema mediambiental.
A la presentació de la mostra també han acudit la directora de l’àrea econòmica circular de l’Agència Catalana de Residus, Pilar Chica; el patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona, José Manuel Juárez, i el responsable tècnic de medi marí del servei de medi ambient del Port de Barcelona, Javier Romero.
La iniciativa, promoguda pel Port de Barcelona, l’Agència Catalana de Residus i la Confraria de Pescadors de Barcelona, compta amb el treball dels pescadors d’arrossegament de la capital catalana, que han portat a terra els enderrocs marins recollits a les xarxes durant la seva jornada en el mar.
Carbonell ha dit que “tan important com conèixer l’origen dels residus és la tasca de sensibilització realitzada”, i ha destacat que ‘Marviva’ vol fer visualitzar les conseqüències que té les accions de la societat sobre l’entorn.
Des de l’inici del projecte s’han recollit 2.700 quilograms de residus en 12.000 ‘ítems’, que han estat classificats segons la metodologia científica Ospar d’identificació d’enderrocs marins.
El Port de Barcelona ha participat activament a ‘Marviva’, donant suport científic i tècnic a la iniciativa, facilitant les relacions entre les institucions implicades i aportant la seva experiència com un dels principals actors de lluita contra les restes marines.
Entre les accions mediambientals que està duent a terme la infraestructura portuària, destaquen les polítiques de seguiment de la Directiva de l’Aigua, el pla de Vigilància Ambiental de les Obres Portuàries i el pla de resposta davant la contaminació marina.