16.11.2015 - 02:00
|
Actualització: 17.11.2015 - 07:35
Us heu parat a pensar quin dit o quins dits feu servir més a l’hora d’interactuar amb la pantalla tàctil del mòbil o la pissarreta? És probable que no hi hàgiu reflexionat gaire, perquè en general hi escrivim i la premem de manera molt mecànica. Qui sí que hi ha rumiat és Josh Clark, autor del llibre ‘Designing for Touch‘. Al primer capítol, titulat ‘How We Hold Our Gadget‘ i disponible gratuïtament en línia, hi desgrana tot de descobertes, estudis i anàlisis relacionats amb l’ús de mòbils, pissarretes i portàtils híbrids que incorporen pantalles tàctils.
Sobre els smartphones, els dispositius mòbils que més fem servir (els consultem de mitjana 221 vegades el dia), l’autor comença esmentant un estudi del 2013 segons el qual hi ha tres grans maneres d’agafar-los: amb una mà (49%); subjectant-lo amb una mà i escrivint amb els dits de l’altra (36%), i agafant-lo amb les dues mans i teclejant la pantalla amb els dos polzes (15%).
Sigui quin sigui el sistema de subjecció (que en general alternem), en sobresurt habitualment un dit: el polze es fa servir en el 75% de les interaccions amb les pantalles de mòbil, i en el 60% de les pissarretes.
De l’important paper del polze, en parla aquest capítol del llibre, on s’analitzen i es descobreixen també quines són les zones més còmodes i incòmodes d’una pantalla, segons quin dit fem servir i quin sistema de subjecció.