11.12.2015 - 02:00
La fira Avícola del Prat de Llobregat es fa unes quantes setmanes abans de Nadal per vendre-hi el producte gastronòmic estrella del poble: el pollastre de pota blava. Aquesta variant autòctona és una menja nadalenca molt apreciada tant per la melositat de la seva carn com per l’especial cura què és criat. Però avui en dia la tradicional fira, que es fa aquest cap de setmana, s’ha transformat en un certamen centrat la gastronomia i els productes de la terra.
Així la gastronomia tornarà a ser la protagonista de la fira amb un pavelló específic totalment renovat. Amb el crit de ‘Menja’t la Fira’ els dos productes autòctons del poble, el pollastre i la carxofa, esdevindran els protagonistes de demostracions de cuina, esmorzars pagesos i concursos de tapes. A més durant la fira un seguit de restaurants del Prat oferiran el Menú de Fira amb diversos plats fets amb pollastre i productes frescos del Parc Agrari.
Però en el marc de la fira també hi ha espai pels productors locals. Cada any s’hi agrupen una trentena de criadors de pollastre de pota blava i també diversos pagesos locals que vénen carxofes i altres hortalisses conreades la delta del riu Llobregat. Els pollastres i capons del Prat són alimentats amb un 70% de cereals, amb una criança mínima de 90 dies pels galls i 182 pels capons. Estan prohibits els factors de creixement i es crien a terra en una densitat que no pot superar els vuit animals per metre quadrat.