11.08.2016 - 13:40
MADRID, 11 (EDIZIONES/Portaltic)
Els dispositius connectats i l’Internet de les Coses són susceptibles d’atacs per part de ciberdelinqüents, i els vibradors intel·ligents no són una excepció, com han demostrat dos pirates informàtics durant la Def Amb, posant així en qüestió la seguretat d’un accessori que s’usa en la intimitat.
We-Vibe 4 Plus, de Standard Innovation, és un vibrador amb connexió Bluetooth que, mitjançant una aplicació mòbil, permet controlar-lo de manera remota. La idea dels seus creadors era fer gaudir a la parella fins i tot si no eren junts en aquell moment. Però dos pirates informàtics han demostrat que la protecció de la intimitat no té tota la seguretat que hauria de tenir.
Goldfisk i Follower, els dos pirates informàtics neozelandesos, han demostrat en la seva intervenció en la Def Amb, com explica ‘The Guardian’, que la connexió entre el vibrador i l’aplicació que ho controla no és segura, fet que permet que sigui piratejat i activat de manera remota per un tercer aliè a la parella.
Per a Follower, la seguretat de les joguines sexuals intel·ligents és molt important. “Moltes persones en el passat han dit que realment no és un tema important, però si penses en el fet que estem parlant de persones, una activació no desitjada d’un vibrador és un potencial assalt sexual”, ha explicat.
A més, aquests dos pirates informàtics han cridat l’atenció sobre un altre punt que consideren preocupant: l’aplicació envia la informació que recopila a l’empresa fabricant. Dades com la temperatura del dispositiu, la força de la vibració, els períodes d’ús, que l’empresa utilitza, com ha explicat al mitjà citat, per comprendre quines configuracions i nivells d’intensitat són més agradables.