09.08.2016 - 14:11
“La música m’ha ensenyat a ser curiós”, explica el músic
BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)
El compositor, pianista i director d’orquestra italià Ezio Bosso actuarà per primera vegada aquest dissabte a Espanya al capdavant del seu piano amb una actuació de debut en el Festival Castell de Peralada (Girona): “Mostraré la vida que viu”.
En una entrevista d’Europa Press, el músic ha explicat que si bé ja havia dirigit anteriorment a Espanya, aquesta serà la seva posada de llarg com pianista, on se l’espera amb el seu èxit ‘Following a bird’: Serà la primera actuació d’Ezio al piano amb la música que ell ha escrit”.
Sobre aquesta cançó, ha explicat que està basada en una experiència: “La música m’ha ensenyat, entre moltes altres coses, a ser curiós i a fer immersions en les coses”.
També l’ha ensenyat a no témer perdre’s: “L’única manera de la qual realment pots aprendre és continuar perden-t’he”, ha explicat el pianista sobre la seva música.
La seva pròpia inspiració neix de la vida, de ser un ésser humà, i ha afegit que les persones “són divertides perquè donen per suposades coses belles”.
En les inspiracions de la seva trajectòria musical, Bosso ha navegat entre elements atmosfèrics, oceans, aigua, respiracions i arbres, tot i que assegura que per a ell l’important és aprendre i continuar investigant, “i, finalment, les notes musicals arriben gràcies a la pràctica”.
A Peralada, el músic barrejarà alguns d’antics tasques i nous temes del seu disc ’12th Room’, amb repertori clàssic i música d’elements atmosfèrics, al costat de “dos genials companys”: David i Diego Romano, amb violí i violoncel, respectivament, de l’Accademia di Santa Cecilia.
“MERAVELLÓS” MOMENT
Per al músic, és un “moment meravellós” el que viu la música clàssica a Europa, ja que el públic està preparat per compartir aquestes composicions i tornar a la naturalesa pròpia d’aquesta música: l’empatia i el compartir.
“Per a mi, la definició correcta és ‘Música Lliure'”, ha dit Bosso, que considera que com compositor i intèrpret ha de regalar tota la seva passió, preparació i investigació per a cada nota.
“Per a mi, Bach no és la música de Bach, sinó que és la música de Bach i d’Ezio, o de Richter, o de Gould, o d’un nen a casa seva, i pertany a cadascun que l’escolti”, ha resumit.
Bosso va ser un nen prodigi format a Viena, a més de guanyador de prestigiosos premis, com el Green Room Award d’Austràlia (l’únic artista no australià que l’ha guanyat) i el Syracuse NY Award d’Amèrica.
Com a solista i director, ha dirigit orquestres com la London Symphony, Orquestra del Teatre Regi, Filharmònica’900 o l’Orquestra de l’Acadèmia Nacional de Santa Celia; actualment, és el director artístic i musical de l’única gran orquestra de corda d’Anglaterra: The London Strings.
A causa d’una malaltia que el manté en cadira de rodes –Esclerosi Lateral–, les seves actuacions en directe són lliçons de vida.