El PhotOn Festival reflexiona sobre els que no poden fugir de la guerra

  • El festival de fotoperiodisme surt al carrer amb diverses exposicions a les estacions d’autobús i a la xarxa de metro

VilaWeb

Redacció

05.05.2017 - 02:00

Durant tota aquesta setmana i fins dissabte el fotoperiodisme envaeix València de la mà del festival PhotoOn. El certamen d’enguany centra la mirada en aquelles persones que no poden fugir de la guerra i continuen vivint en països en conflicte. Un altre dels punts destacats del festival és la voluntat d’acostar-se a nous públics i treure el fotoperiodisme al carrer.

Si en la passada edició, PhotOn Festival posava l’accent en la situació dels refugiats i la migració en el Mediterrani, ara s’endinsa en la realitat quotidiana d’aquelles persones que no tenen diners ni mitjans per a fugir de la guerra i continuen vivint en països en conflicte. Com són les seves vides i com ha canviat el seu entorn seran objecte de la mostra ‘Els que es queden’ i de les conferències de la fotògrafa Natalia Sancha i el fotògraf libanès Joseph Eid, autor de la imatge de l’home sirià escoltant el gramòfon que ha donat la volta al món per la seva cruesa.

La programació compta amb diverses projeccions a La Nau, on es poden veure els les obres guanyadores dels premis Lens, del Magnum Photography Awards, els finalistes de la beca PhotOn 2017 o el treball ‘Nexes, Noves mirades en la fotografia documental europea’, un projecte de l’European Network of Master Studies in Photography en el qual col·laboren estudiants de màsters europeus de fotografia. A Octubre Centre de Cultura Contemporània, que enguany s’incorpora com a seu del festival, s’hi pot veure l’exposició ‘Etiòpia’, obra del Premi Nacional de Fotografia Juan Manuel Castro Prieto.

En aquesta edició, el PhotOn Festival s’acosta més la ciutadania i busca atreure a nous perfils amb propostes urbanes. D’una banda, es fa un homenatge al fotògraf valencià Joaquín Collado i les seves instantànies sobre la València dels anys 70 que es poden veure en vint marquesines d’autobús. Amb la mateixa filosofia, la xarxa de metro mostra el treball del col·lectiu ‘Home’, un seguit d’imatges de gran format seleccionades en el Photometria Festival de Ioaanina (Grècia), en el qual 25 fotògrafs reflexionen sobre el concepte de casa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor