El PDECat decidirà al setembre si es dissol després de la patacada electoral del 23-J

  • El partit es va quedar fora del Parlament de Catalunya les eleccions del 2021 i tampoc no ha obtingut representació a les eleccions espanyoles d'aquest juliol

VilaWeb

Europa Press

03.08.2023 - 12:42
Actualització: 03.08.2023 - 17:50

El PDECat convocarà una assemblea extraordinària al setembre per a estudiar si prossegueix en l’activitat política o bé opta per la dissolució definitiva després d’haver-se quedat fora del Parlament de Catalunya en les eleccions del 2021 i no haver obtingut representació a les eleccions espanyoles del 23-J.

Així ho han explicat fonts de la formació consultades per Europa Press, que han explicat que s’han pres aquest mes d’agost per a reflexionar sobre quina estratègia ha de seguir. Tot i assegurar que no tenen gens de pressa per a arribar a una decisió, expliquen que tenen l’obligació d’analitzar com poden reconduir la situació després de dues patacades electorals consecutives.

“El partit ha de llegir molt bé les circumstàncies i motius dels resultats. Entenc que són múltiples factors i hem d’analitzar-ho de cara al futur”, afegeixen altres fonts. A més, recorden que el partit té més de dos-cents regidors al Principat i una base de militants als quals haurà de donar explicacions de qualsevol decisió que es prengui.

Un factor a tenir en compte a l’hora d’optar o no per la dissolució serà la situació financera de la formació. “Caldrà veure com està econòmicament el partit”, recalquen dirigents del PDECat, que afegeixen que després de les eleccions catalanes, el febrer del 2021, es va fer un pla econòmic per a poder pagar al personal i als proveïdors. El pla, asseguren, s’ha anat complint.

També hi ha qui, més enllà de qüestionar que el partit es presentés a les espanyoles, apunten que el futur del PDECat pot passar per l’evolució de Junts, on conviuen una ala més moderada –i amb la qual la formació és més afí– amb una altra de més rupturista.

El partit es va presentar a les eleccions espanyoles com a PDECat-Espai CiU amb una candidatura encapçalada per l’independent Roger Montañola. La formació, tot i rebre la totalitat dels drets electorals que compartia amb Junts arran de les eleccions del 2019, no va arribar ni a un 1% dels vots, i va perdre els quatre escons que tenia en el Congrés espanyol.

Abans del començament de la campanya electoral, l’expresident de la Generalitat Artur Mas –associat del partit– va defensar que el PDECat no havia de presentar-se a les generals. L’actual dirigent de TriasxBarcelona, Xavier Trias, va abandonar la formació a l’octubre de l’any passat per a unir-se a Junts.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor