El PDeCAT de l’AMB demana confiar en la col·laboració públic-privada en la gestió de l’aigua

  • Creu que una gestió directa pot portar a incrementar preus i reduir la qualitat

VilaWeb
Redacció
22.05.2017 - 19:15

Creu que una gestió directa pot portar a incrementar preus i reduir la qualitat

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El portaveu del PDeCAT de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, ha defensat aquest dilluns que s’ha de “confiar en la col·laboració públic-privada, amb control públic” del cicle integral de l’aigua, ja que és un model tan viable i adequat com qualsevol un altre, segons ell.

“La participació de les empreses privades que actuen en la gestió de l’aigua apliquen tècniques d’economia d’escala per reduir costos que difícilment poden aplicar les administracions públiques”, ha ressaltat l’alcalde en un comunicat.

Ha sostingut que s’ha d’estudiar a cada territori quin és el model de gestió que millor s’adapta a les condicions del servei, i ha recordat que a l’àrea metropolitana el subministrament d’aigua és “competència de l’AMB”, que agrupa 36 municipis de l’entorn de Barcelona.

Sierra ha assenyalat que la gestió de l’aigua pot ser directa o indirecta, i ha assegurat que la directa per part de l’administració pot comportar “una dificultat del que podrien cridar-se rigideses que poden afectar la qualitat, la rapidesa i l’eficiència del servei”.

Considera que les administracions públiques tenen una rigidesa de la normativa de recursos humans, de contractació i d’accés al finançament “extrem i, alhora, una falta de cultura en el control de la gestió de l’aigua”.

“La falta de planificació, control de gestió i avaluació per part de l’administració pot comportar una reducció de la qualitat del servei i un possible augment de preus per al consumidor”, ha advertit l’alcalde.

CONTROL DELS AJUNTAMENTS

Ha recordat que, des d’inicis del segle XX, el servei de proveïment d’aigua a l’Espanya és un servei municipal que, “en principi, no cal municipatlizar ni, per tant, remunicipalizar”, perquè l’aigua ja és pública, i el que és necessari és que els ajuntaments exerceixin les seves funcions de control.

“Cal tenir molt clar que el subministrament domiciliari de l’aigua és titularitat, competència i responsabilitat de l’administració local”, ha defensat Sierra, qui ha ressaltat que el subministrament de l’aigua, en qualsevol modalitat de gestió, està sempre sotmès al control de l’administració pública, que exerceix una funció reguladora.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor