El Patrimoni Cultural Immaterial, la maduresa de la cultura popular

VilaWeb
Redacció
26.08.2016 - 06:00

La Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial té unes ressonàncies que van molt més enllà de l’anhelat reconeixement de la UNESCO dins la seva Llista Representativa. La convenció té un abast conceptual: concebre la cultura popular com a patrimoni cultural immaterial té una gran incidència pel que fa a garantir la seva conservació o la transmissió a les properes generacions. Amb tot, no es pot deixar de banda que actualment arreu dels Països Catalans hi ha diverses candidatures en marxa per tal d’aconseguir ser reconegudes per la UNESCO.

Diumenge 21 d’agost, dins del marc de la 48a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, una jornada organitzada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català  que ha aplegat a Josep Fornés, director del Museu Etnològic de Barcelona – Museu de Cultures del Món, Lluís Garcia Petit, director general de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM), Guillem Soler, gerent de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), i Joan-Ramon Gordo, director de publicacions de l’Ens, els quals moderats per Josep Viana, president de l’Ens, han exposat el seu punt de vista i han dialogat amb representants de les diverses candidatures que actualment han iniciat el camí per aconseguir el reconeixement de la UNESCO: Xavier Tresserras, vicepresident de la Confederació Sardanista de Catalunya; Amador Codina, president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya; Vicenta Pallarès, de la Federació de Catifaires de Catalunya; Carles Tarragó, secretari de la Federació Catalana de Pessebristes, i David Coll, músic portaveu de la comissió executiva de la candidatura transfronterera de La rumba catalana.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor