28.07.2016 - 13:18
BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)
El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de JxSí que insta el Govern a impulsar “al costat del Govern d’Espanya” la candidatura perquè Barcelona aculli la seu de l’Agència Europea del Medicament després de la decisió del Regne Unit d’abandonar la UE, ja que s’ubica actualment a Londres.
La iniciativa ha prosperat amb els vots a favor de tots els grups –119 vots– menys de la CUP –deu vots–, que ha rebutjat la proposta perquè deplora el funcionament d’aquest organisme europeu.
La moció insta el Govern a treballar també a favor de la candidatura amb l’Ajuntament de Barcelona i sumar “el màxim de representants” de la societat civil, agents socials, universitats, centres i instituts d’investigació, xarxa hospitalària, indústria farmacèutica i col·legis professionals.
La diputada de JxSí Montserrat Candini ha defensat que Barcelona seria la millor seu per a l’Agència Europea del Medicament perquè el sector farmacèutic català és el cinquè més productiu d’Europa i la meitat dels laboratoris farmacèutics es troben a Catalunya.
EL PP, A FAVOR
El PP ha votat a favor d’una iniciativa que implica el treball conjunt de la Generalitat i l’Estat però el diputat Juan Milián ha destacat que és incongruent amb el full de ruta independentista del Govern: “Algú ens està estafant.”
El diputat de C’s David Mejía ha assegurat que la capital catalana mereix ser la seu de l’Agència Europea del Medicament perquè permetrà crear llocs de treball, “que el talent retorni”, que hi hagi creixement econòmic, que augmenti el prestigi internacional i el turisme, i que es potenciï les marques Barcelona, Catalunya i Espanya.
Assumpta Escarp (PSC) ha celebrat que hi hagi una defensa unànime de Barcelona com a seu i ha considerat que “segurament es deu al fet que les converses entre Junqueras i Santamaría han anat bé” en aquest assumpte.
El diputat de SíQueEsPot Albano Dante Fachin ha posat en valor el sector farmacèutic català però ha advertit que ha de controlar-se de prop, i ha destacat també que Espanya és el segon país més medicalitzat del món, un fenomen que caldria revertir.
Mireia Boya (CUP) ha carregat contra la indústria farmacèutica i ha definit l’Agència com “un dels pitjors lobbies sanitaris del planeta”; també ha recordat que hi ha un diferència del 29.000% entre el cost de producció i el de venda del tractament contra l’hepatitis C a Espanya.