26.05.2017 - 02:00
Per segona vegada València és la seu del Palo Alto Market. El mercat es trasllada aquest cap de setmana des del barri del Poblenou de Barcelona, fins als Jardins de Vivers. La intenció és repetir l’èxit de la primera edició a la capital del País valencià, on van assistir 35.000 persones. Per aquesta ocasió, el festival ha ampliat la seva programació, en total més de cent artistes, dos-cents creadors i trenta punts gastronòmics coparan la seva oferta. En l’aspecte musical és on més ha millorat l’edició d’enguany, les actuacions sumen un total de cinquanta hores de concerts en directe.
D’entre els més destacats, el grup valencià Polock, amb el seu tercer treball MagneticOverload; MidiDrops, que uneix artistes de l’escena barcelonina i valenciana, per a oferir sessions de música experimental; o el Funk Extended Session, una banda creada expressament per al Festival i que comptarà amb Marinah, l’exvocalista d’Ojos de Brujo. També actuaran artistes internacionals com la cantautora Satarra, que portarà des de Cleveland el millor funk dels 60 i 70 o el nord-americà Caleb Gore, que ens traslladarà a les més pures influències del pop, soul i blues de Carolina del Nord.
Però sobretot, el Palo Market Fest és un mercat urbà que integra les últimes tendències. Centenars de marques de moda i botigues d’oci tindran expositors repartits per tot el recinte. Es poden comprar bicicletes antigues restaurades, bijuteria, monopatins i, sobretot, roba, la protagonista absoluta. A més, amb l’objectiu de portar el festival més enllà de les seves fronteres físiques, s’organitza una exposició de cinc jóvens fotògrafs valencians (Jonathan Segade, Laura Silleras, Dani Caparrós, Emilio Chulià i Iván Sanchís) amb l’objectiu de veure València amb un altre enfocament.
Per últim, el mercat també ofereix les noves tendències gastronòmiques. S’ha creat un espai exprés per a degustar cuina creativa, alimentació saludable, cuina vegana i vegetariana, producte de proximitat i gurmet. Els paladars assistents podran tastar des de mandonguilles tradicionals, fins a advocats arrebossats acompanyats d’un chutney de tomàquet, passant per cuines d’arreu del món com Mèxic, Itàlia o els Estats Units.