El Museu Picasso estudia canviar el seu itinerari i adquireix col·lecció de Lucien Clergue

  • El nou director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, ha anunciat aquest divendres que estudiarà canviar l'itinerari de l'exposició estable de la col·lecció, que, al seu torn, ha adquirit una col·lecció de 350 fotografies de Lucien Clergue, conegut pels retrats que va fer a Pablo Picasso.

VilaWeb
Redacció
15.07.2016 - 16:35

BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

El nou director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, ha anunciat aquest divendres que estudiarà canviar l’itinerari de l’exposició estable de la col·lecció, que, al seu torn, ha adquirit una col·lecció de 350 fotografies de Lucien Clergue, conegut pels retrats que va fer a Pablo Picasso.

La col·lecció de Clergue podria arribar abans de final d’any, ha dit Guigon en la seva primera compareixença com a nou director, tot i que oficialment assumirà el càrrec oficialment l’1 d’octubre, per rellevar l’actual director, Bernardo Laniado-Romero, que culminarà mandat el 31 de juliol.

El nou director, que ha traduït a J.V.Foix al francès i que és expert en avantguardes històriques i art europeu de postguerra, s’ha mostrat “molt il·lusionat” amb la nova etapa, que vol sumar complicitats amb l’equip de la institució, que cada any rep 1,1 milions de visitants, el 70% dels quals són turistes.

En la seva primera declaració d’intencions del que vol per al museu, ha dit que respectarà la programació del seu antecessor, i ha confiat que el 2018 pugui portar alguna exposició nova com la que està preparant per al Museu Picasso de París entorn de la figura del poeta Paul Éluard.

PAUL ÉLUARD AL MUSEU

El poeta va ser un gran amic de Picasso durant dues dècades, col·leccionava obres del cubista i el va acompanyar molt en la creació del ‘Guernica’, ha explicat Guigon, que ha dit que serà una mostra inèdita molt documental per la gran quantitat de dades sobre aquesta qüestió.

“Cada museu té la seva identitat, i crec que és important cuidar aquesta singularitat”, ha remarcat el nou director, que ha remarcat la necessitat d’obrir més el museu a la ciutat i fer una política activa de cohesió.

Ha dit que també li agradaria mostrar a Barcelona la sèrie de gravats que va fer Antonio Saura reinterpretant les pintures de Picasso ‘Somni i mentida de Franco’, que van precedir al ‘Guernica’.

MÉS XARXA DE COL·LABORACIONS

Guigon ha defensat la necessitat d’introduir noves mirades al museu, com la del cinema, i no només quedar-se en la visió dels historiadors de l’art, així com també ha apostat per integrar les noves tecnologia.

Entre les prioritats del nou director, ha situat la de teixir xarxes de col·laboració i complicitat amb altres institucions com la Fundació Joan Miró, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), entre d’altres, amb els quals li agradaria dissenyar coproduccions.

“IDIL·LI D’AMOR” DE PICASSO I BARCELONA

El tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha acompanyat el nou director, i ha recordat que serà el sisè que ostenti aquest lloc en la institució creada el 1963 fruit de l'”idil·li d’amor” de Picasso amb la capital catalana.

Collboni s’ha referit al Picasso com una de les “joies museístiques” de la ciutat, i ha assenyalat la implicació dels barcelonins en la pinacoteca com un dels reptes del nou director.

Ha destacat la col·lecció extraordinària, singular i del Picasso, que ha observat que amaga tresors, i ha afegit: “Volem un Museu Picasso de referència, molt visitat però que també sigui molt social, que teixeixi relacions amb la comunitat”.

Nascut el 1959 i amb nacionalitat francesa i suïssa, Guigon és doctor en Història de l’Art contemporani per la Universitat de la Sorbona (França); actualment és director delegat responsable dels museus de la ciutat francesa de Besançon, i ha estat conservador cap del Museu d’Art Modern i Contemporani d’Estrasburg (França, així com de l’Institut Valencià d’Art Modern (Ivam).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor