El Museu d’Arqueologia d’Ullastret recrea en 3D l’antiga ciutat ibèrica

  • El Museu d'Arqueologia de Catalunya (Mac) d'Ullastret (Girona) obrirà aquest dissabte una sala immersiva on es projectarà la reconstrucció de la ciutat ibèrica en 3D, ha informat aquest divendres la Conselleria de Cultura en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
29.07.2016 - 14:15

GIRONA, 29 (EUROPA PRESS)

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (Mac) d’Ullastret (Girona) obrirà aquest dissabte una sala immersiva on es projectarà la reconstrucció de la ciutat ibèrica en 3D, ha informat aquest divendres la Conselleria de Cultura en un comunicat.

El nou espai interactiu permetrà als visitants que recorren el jaciment “visitar” els carrers d’una ciutat de fa més de 2.200 anys.

El projecte es va posar en marxa a partir de la investigació arqueològica portada a terme en els últims 20 anys i de les actuacions realitzades amb tecnologia punta, com les prospeccions geofísiques i geològiques d’última generació, i els estudis de paleobotànica que han permès una reconstrucció.

L’entitat ha optat per difondre la imatge de la ciutat per mitjà de la reconstrucció en 3D del conjunt arquitectònic utilitzant un motor de creació de videojocs –Unreal Engine 4– que destaca pel seu gran potencial en la creació d’entorns paisatgístics i per la qualitat gràfica fotorealista que dóna a les imatges.

El museu monogràfic del jaciment d’Ullastret ha decidit habilitar una sala, inspirada en l'”innovador” concepte de ‘magic box’, on els visitants podran gaudir de l’experiència audiovisual en grups reduïts.

El recinte, de deu metres quadrats i que reprodueix de manera aproximada les mesures d’un habitatge iber comú, té tres pantalles amb una superfície de reproducció de 13 metres quadrats que tenen projectors Full HD i sistemes de so envoltant d’última generació.

L’audiovisual, que s’ofereix en català, castellà, anglès, francès i alemany, té una durada de sis minuts en els quals els espectadors faran un “viatge oníric” pels carrers i cases de la ciutat ibèrica.

L’equip del projecte, format per arqueòlegs del Mac Ullastret i especialistes en modelat 3D, van elegir l’època –prop dels 250 ac– de la qual es tenen més dades i coneixement a nivell arqueològic per tal de fer una imatge més fidel i preservar el rigor històric.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor