23.05.2017 - 21:26
|
Actualització: 23.05.2017 - 23:17
La gran gesta de Kilian Jornet d’assolir el cim de l’Everest des del camp base en vint-i-sis hores, sense oxigen artificial, ni cordes fixes, ni xerpes, ja ha fet la volta al món. Mitjans de comunicació de tot el món, tant generalistes com especialitzats en esports, se n’han fet ressò, i en la majoria dels casos han exhaurit els qualificatius. És especialment destacable l’impacte en la premsa francesa (Jornet ha viscut durant força anys a Chamonix, al peu del Mont Blanc), que el qualifica de ‘ultraterrestre’.
Així ho fa Le Monde, diari en què l’ascensió de Jornet ha estat la notícia més compartida durant una bona part del dia. ‘L’ultraterrestre Kilian Jornet escala l’Everest en vint-i-sis hores i sense oxigen‘, titula el diari. I afegeix: ‘Amb aquest destacat ascens, el català, anomenat “l’ultraterrestre”, ha completat el projecte Summits of my Life, que li ha permès de batre els cronòmetres en els punts culminants de cada continent.’
El diari esportiu L’Équipe també se’n fa ressò, amb una notícia de l’assoliment del cim, ‘Kilian Jornet assoleix el cim de l’Everest en estil alpí, sense oxigen i amb un temps rècord de 26 hores’ , i amb un recull de les catorze fotografies de ‘la immensa carrera de Kilian Jornet’, que resumeix les seves gestes principals.
En la premsa esportiva veiem també com s’ha fet ressò de l’Everest de Jornet Sports Illustrated: ‘Kilian Jornet escala l’Everest en unes increïbles 26 hores‘.
La revista especialitzada Runner’s World diu: ‘Kilian Jornet fa el cim de l’Everest de la manera més èpica‘.
I també la premsa generalista, com la revista Newsweek, que fa una repassada de tots els rècords de Jornet. I acaba dient: ‘La frase “no queden muntanyes per pujar”, per a molts metafòrica, per a Jornet és real. Des d’aquí tot fa baixada’.