25.10.2017 - 16:37
|
Actualització: 26.10.2017 - 07:35
Els professionals de TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies han manifestat el rebuig del control dels mitjans públics catalans per part del govern espanyol, que va ser anunciat dissabte quan es va aprovar l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola contra les institucions catalanes.
En una conferència de premsa, la directora de ‘El matí de Catalunya Ràdio’, Mònica Terribas, ha llegit un manifest dels professionals dels mitjans públics, que diu que l’amenaça d’intervenció implica un atac directe a la ciutadania i en vulnera el dret de rebre informació veraç, objectiva, plural i equilibrada, que és un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia. En aquesta línia, els professionals han assenyalat que aquest fet era una prova de ‘la voluntat d’involució’ del govern interventor i de la voluntat de segrestar la llibertat de premsa.
El professionals han dit també que la intervenció dels mitjans públics era inacceptable en l’Europa democràtica i dinamitava principis fonamentals de la Unió Europea. Vegeu el manifest a continuació.
Vegeu a continuació el text sencer del manifest, fet públic per la Corporació Catalana de mitjans Audiovisuals:
«Els mitjans de comunicació públics, TV3 i Catalunya Ràdio, van néixer el 1983 per mandat de totes les forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, la institució on s’expressa la voluntat de la ciutadania a la qual servim des d’aleshores.
Des de Catalunya i en català, per tant, fa trenta-quatre anys que expliquem què passa aquí i a la resta del món, buscant la màxima pluralitat i veracitat, fet que ens ha convertit en referents en l’àmbit informatiu i en el de l’entreteniment de qualitat i en líders d’audiència i credibilitat.
L’amenaça d’intervenció dels mitjans públics catalans, inclosa l’ACN, per part del govern espanyol, implica un atac directe a la ciutadania i vulnera el seu dret a rebre una informació veraç, objectiva, plural i equilibrada, un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia.
El sol fet que un govern pretengui interferir i controlar el funcionament d’aquests mitjans és una prova de la seva voluntat de vulnerar aquests drets. El control governamental segresta la llibertat de premsa.
Aquesta ingerència és inacceptable en el marc de l’Europa democràtica i dinamita principis fonamentals de la Unió Europea.»