Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, participarà en una lectura dramatitzada sobre la situació política

  • Les dues sessions d''En procés' es faran al Teatre Lliure de Gràcia el mes de febrer

VilaWeb

ACN

25.01.2018 - 13:27
Actualització: 25.01.2018 - 14:33

El Teatre Lliure de Gràcia portarà a escena una proposta teatral sorgida arran de la situació política a Catalunya. ‘En procés’ ha anat prenent forma les últimes setmanes per encàrrec de Lluís Pasqual, director de l’equipament, i coordinat també per Joan Yago. Onze dramaturgs -Lali Àlvarez, Marc Artigau, Sergi Belbel, Claudia Cedó, Cristina Clemente, Guillem Clua, Marta Galan, Llàtzer Garcia, Esteve Soler, Victoria Szpunberg i Helena Tornero- escriuen un text breu per a un màxim de tres actors sobre el procés independentista català. El resultat es presenta en forma de lectura dramatitzada en dues sessions, els dilluns 12 i 19 de febrer. ‘En procés’ compta amb actors professionals i altres que no ho son, com Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart.

La idea del projecte va sorgir per la ‘intensitat de les sensacions’ que els ciutadans van tenir els mesos de setembre i octubre a Catalunya, que en cadascú es van manifestar d’una manera diferent. ‘Una de les sensacions era la impotència que un podia sentir com a ciutadà i el teatre n’havia de dir alguna cosa’, ha precisat Pasqual. En aquest sentit, la proposta beu del ‘teatre d’emergència’ anglès. En aquest sentit, l’impulsor de la proposta reconeix que cadascú ho va viure ‘des d’un punt de vista diferent’, amb perspectives ‘justes i altres d’injustes’. L’objectiu, doncs, era trobar el ‘minut universal’ dins d’aquells fets ‘quotidians, greus i importants’, uns fenòmens que, segons Pasqual, tothom porta d’una manera o altra ‘a les espatlles com una motxilla de pedra’.

Textos breus però colpidors
Tots els textos estaran dirigits pels seus autors, llevat del de Sergi Belbel, que estarà dirigit per Israel Solà, i el de la Cristina Clemente, que el dirigirà Mònica Bofill. Precisament la proposta de Belbel és com un ‘cop de puny’, tal i com acota el mateix dramaturg el títol -‘L’obra dura un segon’. ‘És el temps que realment hauria de durar, el temps de descarregar un cop de porra, d’una mirada intensa entre un policia i una votant l’1-O’, ha relatat. Pasqual també reconeix que el projecte, com el mateix procés independentista català, es troba ‘actualment en procés’ i no descarta que pugui tenir continuïtat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor