El llibre QUINA MORRA! protagonista al FES TA FESTA

  • El llibre d'edicions Morera,amb textos de Rafa Balagué i David G. Caballero i il·lustracions de FERRO, s'ha presentat a Sant Carles de la Ràpita

VilaWeb

Redacció

17.03.2018 - 02:02

Efectivament. el nou llibre de la col·lecció L’ERMITÀ titulat QUINA MORRA! El joc d’estratègia per als nous pirates, amb textos de Rafa Balagué i David G. Caballero i il·lustracions de FERRO i la segona edició de les Jornades d’Estudi sobre les Instruments de la Cobla (JEIC), que s’inicien aquest cap de setmana a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), seran dos dels grans protagonistes del FES TA FESTA d’aquesta setmana.

Però no pas els únics ja que us parlarem també, entre d’altres coses, de la Proclamació Oficial de la vila de Montblanc com a Capital de la sardana 2018 o de la representació de la Passió Medieval de Cervera, a l’església de Santa Maria de la capital de la Segarra, ambdós actes programats per a aquest dissabte dia 17 de març.

També tindrem les seccions:

  • Començant pels SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar que, com la setmana passada, ens parlarà de sons tradicionals de la vila de Marçà i, més concretament, de les “Completes de Marçà”.
  • També en Víctor Pàmies ens parlarà d’una dita amb dues dones com a protagonistes: “Recorda-te’n, sogra, que vas ser nora”.
  • Els companys de L’Anònima de Jocs, en Víctor Baroja i la Cèlia Miró ens explicaran tot el que cal saber sobre “El mandró”, un joc molt més conegut del que us penseu, en un nou episodi de la seva secció VA DE JOC.
  • La Montserrat Garrich ens portarà un altre capítol del MÓN CAPMANY en què ens parlarà de “Aureli Capmany, el mestre”.
  • I recuperarem un dels CLÀSSICS DE COBLA més antics del nostre director Jesús Ventura per tornar a escoltar i a gaudir d’una de les sardanes més emblemàtiques del mestre Ricard Viladesau: “Alt Empordà”.

Un programa que musicalment dedicarem a les dones compositores, tot escoltant les sardanes “Amb l’esperit vibrant”, de Montserrat Pujolar i “Aires de Patum”, de Maria Teresa Monclús. En el qual coneixerem la quarta de les sardanes finalistes de LA SARDANA DE L’ANY 2017, la titulada “Tour de mir”, de Jordi Paulí.

I en el qual reflexionarem sobre el tema de cremar coses tot recordant la cançó que van parir el David Rossell, en Marcel Casellas i en Francesc Ribera “Titot” ara fa deu anys (els que ha trigat Estrasburg a dictar sentència) dedicada als joves que van ser multats per cremar una imatge del Rei. El tema ens l’interpreta el grup MESCLAT i el recordareu amb el títol de “Crema catalana”. El que serà el nostre Youtube de la setmana.

I és que no ho poden evitar… Que als catalans ens agrada cremar coses. I no es poden imaginar com ens arribem a reprimir…

Escoltar el programa….

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor