05.09.2017 - 14:54
Sagi i Sagripanti dirigeixen un muntatge “minimalista” ambientat en un centre d’estètica
BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)
El Gran Teatre del Liceu de Barcelona unirà del dimecres 13 al dimecres 20 de setembre joves talents amb cantants consagrats en la sàtira de Gioachino Rossini ‘Il viaggio a Reims’, amb l’objectiu que puguin “ajudar-se mútuament”, ha explicat el director d’escena, Emilio Sagi, aquest dimarts en roda de premsa.
Es tracta d’un muntatge iniciat l’any 2001 en el Rossini Opera Festival de Pesaro amb voluntat formativa, i que ha anat representant en diferents ocasions, entre elles en el Teatre Real de Madrid el 2010, però, malgrat el pas del temps, Sagi ha afirmat que ha fet molt pocs canvis respecte a la primera vegada.
L’obra mostra les peripècies d’un grup de nobles que coincideixen en un balneari amb la intenció de viatjar l’endemà a Reims (França) per a la coronació de Carles X de França, encara que aquest muntatge trasllada el balneari a una ‘beauty farm’ actual, amb vestuari i escenografia “minimalistes” que els actors porten barnussos i pijames per anar pel centre d’estètica.
Farà la direcció musical Giacomo Sagripanti, guanyador dels International Opera Awards de Londres, amb un elenc que en dues funcions estarà format exclusivament per actors més experimentats mentre que en la resta de dies estaran barrejats amb els joves.
“Cap d’ells va posar cap impediment. Això demostra que tots són professionals, i que això del divisme és cosa del passat”, ha dit Sagi d’uns actors consagrats encapçalats per Carlos Chausson, Lawrence Brownlee, Irina Lungu i Maite Beaumont, entre d’altres.
Chausson, que interpreta el baró de Trombonok, ha fet, alhora, de mentor dels joves intèrprets, molts dels quals han estat guanyadors de diferents concursos internacionals, per la qual cosa ha afirmat que ha intentat tenir “cert control sobre uns intèrprets que ja tenen una gran personalitat, ja que el nivell dels cantants és molt alt, intentant-los aconsellar en allò que fos possible”.
GUANYADORS DE CONCURSOS
Entre ells hi ha dos guanyadors en el Concurs Tenor Viñas 2017: Adriana González i Carles Pachón, Leonor Bonilla va tenir el premi del públic en el Concurs Montserrat Caballé i Ruth Iniesta va ser cantant revelació 2015 en els Premis Lírics Campoamor, mentre que uns altres han estat formats en prestigioses escoles internacionals.
El tenor sud-africà Levy Sekgapane, premi Operalia 2017 i Hans Gabor Belvedere 2015, interpreta al comte de Libenskof, i ho ha descrit com “una benedicció, una de les experiències més fantàstiques” de la seva vida i ha valorat que hi ha hagut una corba d’aprenentatge espectacular.
Els assajos en el Liceu, situat en La Rambla, van començar als pocs dies de l’atemptat: Sekgapane ha relatat que assajar aquesta obra còmica creava una atmosfera de felicitat enmig de la tristesa, mentre que Maite Beaumont ha elogiat que en l’obra “actors i personatges de diferents nacionalitats festegen junts i es porten bé entre ells”.
OBRA MODERNA
Chausson ha elogiat la música, de la qual ha destacat que segueix sent moderna avui dia: “El principi és com un misteri, que després va creixent d’una forma màgica”.
Encara que Sagi ha assegurat que no l’ha plantejat pensant específicament en els joves, ha afirmat que aquests podran gaudir especialment perquè “veuran gent de la seva edat actuant i és molt divertida”.
La directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, ha afegit que també ajudarà que “la música té una brillantor que la fa molt animada”, i Beaumont ha elogiat que la forma d’actuar és molt natural, de manera que els joves la trobaran actual.