El jutge d’Instrucció 13 investiga ara el Pacte Nacional pel Referèndum i la web de catalans a l’exterior

  • Càrrecs de la Generalitat i informàtics diuen que les campanyes i els dominis no han costat diners al govern

VilaWeb

Redacció

11.04.2018 - 19:39
Actualització: 11.04.2018 - 20:09

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona està investigant el Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) i el registre de ciutadans catalans a l’estranger. Juan Antonio Ramírez Suñer ha interrogat aquest dimecres a la tarda diversos testimonis en la seva causa contra l’1-O, entre els quals treballadors de la Generalitat i informàtics, i els ha preguntat com es va reservar el domini ‘pactepelreferendum.cat’, qui va elaborar la web i qui la va pagar. També s’ha interessat pel registre de ciutadans catalans a l’exterior, i per això interrogarà diversos testimonis les properes setmanes, com el coordinador del PNR, Joan Ignasi Elena.

Segons que han explicat fonts jurídiques, Carles Corcoll, responsable de webs i dominis de Presidència, ha explicat que ell va encarregar reservar el domini pel PNR, que encara està funcionant, i ho va fer seguint un decret del 2015. Ha explicat que la web estava gestionada pel propi PNR, del qual formaven part milers d’entitats, i la pròpia web explica que està gestionada per dues d’aquestes entitats, Òmnium i el CIEMEN. Corcoll també ha declarat que el contingut de l’anunci per fomentar la participació al referèndum de l’1-O, on es veien dues vies que divergien, depenia del Departament d’Exteriors.

Albert Pallejà, responsable de tecnologia del Departament de Presidència, ha explicat que el responsable dels continguts digitals del departament era Roc Fernández. En tot cas, ell i Corcoll han explicat que les campanyes i els dominis no han costat diners a la Generalitat, ja que o no s’han pagat o formaven part de contractes marc més amplis amb empreses proveïdores.

Aquest dimecres també han estat interrogats com a testimonis una dissenyadora web ‘free-lance’ que treballava per a la Generalitat, i dos treballadors que depenien de la multinacional informàtica HP però també treballaven per a la Generalitat. Aquests dos últims han explicat que ells cobraven de l’empresa i que no saben com la Generalitat pagava a la seva empresa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor