El jutge deixa en llibertat Abdelilah Fadual El Akil, jutjat per l’11M, malgrat estar reclamat pel Marroc

  • Abdelilah Fadual El Akil, ciutadà marroquí detingut el passat 1 de juny a Madrid i que ja va ser arrestat i jutjat pels atemptats de l'11 de març del 2004, ha estat posat en llibertat pel jutge de l'Audiència Nacional malgrat estar reclamat per les autoritats marroquines, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

VilaWeb
Redacció
06.06.2017 - 12:32

MADRID, 6 (EUROPA PRESS)

Abdelilah Fadual El Akil, ciutadà marroquí detingut el passat 1 de juny a Madrid i que ja va ser arrestat i jutjat pels atemptats de l’11 de març del 2004, ha estat posat en llibertat pel jutge de l’Audiència Nacional malgrat estar reclamat per les autoritats marroquines, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Sobre Abdelilah Fadual El Akil, de 47 anys i nascut a Tetuan, pesava una ordre internacional de detenció dictada el passat mes de maig pel Marroc, que el té inclòs en la seva llista de persones més buscades per haver format part presumptament d’una organització terrorista per a la preparació d’actes d’aquesta índole amb la finalitat d’alterar l’ordre públic, així com per a l’obtenció de fons encaminats al finançament d’aquestes activitats, segons el Ministeri de l’Interior.

Fadual El Akil residia a la localitat madrilenya de Parla i va estar involucrat ja el 2004 en la investigació policial i posterior procés penal desenvolupats a Espanya pels atemptats terroristes perpetrats a Madrid.

La instrucció judicial va assenyalar Fadual El Akil com el ‘lloctinent’ d’un dels ideòlegs dels atemptats, Jamal Ahmidan àlies ‘el Xinès’, qui va morir en l’explosió de l’habitatge de Leganés unes setmanes després de l’11M.

L’Audiència Nacional va considerar provat que Fadual El Akil va traslladar des de Madrid a Ceuta un dels vehicles emprats en el transport de la dinamita provinent d’Astúries i que va ser utilitzada en els atemptats de Madrid. Per això va ser sentenciat a nou anys de presó, però el juliol del 2008 el Tribunal Suprem va absoldre a ell i tres condemnats més en considerar que no existien prou proves contra ells.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor