El govern recorrerà contra la decisió judicial que anul·la el confinament dels joves aïllats a Mallorca que no tenen una prova positiva

  • Considera que no s'ha acreditat que siguin contactes estrets dels contagiats, tot i que van participar en el mateix viatge de final de curs

VilaWeb
Redacció
30.06.2021 - 16:30
Actualització: 30.06.2021 - 18:40

El jutjat contenciós 3 de Palma ha anul·lat el confinament dels joves aïllats pel macrobrot de Mallorca que no van obtenir un resultat positiu en la prova de la covid, perquè considera que no s’ha provat que siguin contactes estrets dels qui s’han contagiat. La jutgessa considera que no s’ha acreditat prou aquest contacte per a restringir-los drets fonamentals, tot i que participaven en el mateix viatge de final de curs en què ja s’han detectat més d’un miler de contagis. Els joves eren confinats en diversos hotels de l’illa.

El govern ha anunciat que presentarà un recurs contra la interlocutòria judicial i ha criticat que no es posi per davant la salut pública. A més, ha assegurat que la decisió posa en perill la salut de tothom i l’estratègia estatal. També demana que com a primera opció els joves es quedin a l’hotel, i com a segona que demà agafin un vaixell amb una sala bombolla fins al País Valencià. Segons l’executiu, es gestiona la recollida juntament amb el Ministeri de Sanitat espanyol.

La jutgessa també diu que el govern de les Illes haurà d’informar el jutjat cada cinc dies de l’evolució de la situació mèdica de cadascun dels joves contagiats. La revocació parcial del confinament s’haurà d’executar encara que després el govern hi pugui presentar un recurs.

La resolució aprovada per la Direcció de Salut Pública havia ordenat “el confinament forçós en règim d’aïllament i sota custòdia policial”, a l’hotel Palma Bellver, dels més de dos-cents estudiants que continuaven de viatge d’estudis a Mallorca, atès que els considerava contactes estrets dels qui havien obtingut una prova amb resultat positiu a la tornada a la península.

La fiscalia s’hi havia oposat adduint que “el contacte estret només pot ser determinat, a l’efecte de restricció dels drets fonamentals, mitjançant un nexe que uneixi en lloc i temps al pacient diagnosticat i al citat contacte”. “És possible, i fins i tot probable, que entre els afectats per la resolució de la Direcció General de Salut hi hagi realment contactes estrets, però aquesta condició ha de constar acreditada respecte de cada afectat per fets fefaents i no per presumpcions o probabilitats, per suggestives que siguin”, diu.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor