El jaciment neandertal de l’Abric Romaní aporta 12.000 restes de fauna i eines de pedra

  • Les excavacions en el jaciment neandertal de l'Abric Romaní, a Capellades (Barcelona), han recuperat 12.000 restes arqueològiques, entre fauna i eines de pedra, en la trentena de llars intervingudes en els últims anys sota l'adreça de l'arqueòleg Eudald Carbonell i que aquest agost ha realitzat la 35a campanya.

VilaWeb
Redacció
28.08.2017 - 12:15

BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

Les excavacions en el jaciment neandertal de l’Abric Romaní, a Capellades (Barcelona), han recuperat 12.000 restes arqueològiques, entre fauna i eines de pedra, en la trentena de llars intervingudes en els últims anys sota l’adreça de l’arqueòleg Eudald Carbonell i que aquest agost ha realitzat la 35a campanya.

L’arqueòloga Palmira Saladié ha dit que s’han excavat restes de l’ocupació del que probablement va ser una cabanya de les comunitats neandertals de fa 60.000 anys i s’han recuperat en les excavacions 5.000 restes d’eines de pedra i 7.000 de fauna, ha informat aquest dilluns l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes).

Les eines de pedra es caracteritzen per estar produïdes en diferents matèries com el sílex, el quars i la calcaria, i les recuperades aquest any estan relacionades amb diverses activitats domèstiques realitzades en la cabanya, ha explicat l’arqueòloga Gema Chacón.

La fauna recuperada és producte de les activitats de caça per a la seva alimentació i està formada per ossos de cavalls, cérvols i cabres, ha explicat Saladié.

Carbonell ha assegurat que la més d’una trentena de llars excavades aquesta campanya permetran reconstruir l’espai domèstic d’un grup familiar neandertal, i permetrà en els propers anys a dur a terme estudis sobre la tecnologia, la caça i l’estil de vida d’aquests grups humans.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor