El III Pint of Science debatrà en bars sobre el cervell, l’univers i canvi climàtic

  • La III edició del 'Pint of Science', debatrà sobre temes d'índole científica com el funcionament del cervell, l'univers o el canvi climàtic entre uns altres, els dies 15, 16 i 17 de maig a València i simultàniament en altres deu països del món, segons ha informat Las Naves en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
09.05.2017 - 16:38

VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

La III edició del ‘Pint of Science’, debatrà sobre temes d’índole científica com el funcionament del cervell, l’univers o el canvi climàtic entre uns altres, els dies 15, 16 i 17 de maig a València i simultàniament en altres deu països del món, segons ha informat Las Naves en un comunicat.

Es tracta ja d’un dels festivals de divulgació científica amb major poder de convocatòria d’Espanya. Enguany se celebrarà en més de cent bars de 42 ciutats –21 més que en 2016–, participen més de 370 científics i científiques espanyoles i hi ha prop de 400 xarrades programades.

Així mateix, participaran una trentena de científics i científiques valencianes, que es reuniran amb el públic per a prendre’s una cervesa en ambient distès amb l’objecte de preguntar i aprendre sobre ciència

Las Naves Centre d’Innovació Urbana organitza juntament amb Pint of Science este festival internacional de divulgació científica que a València se celebrarà amb 25 xarrades en quatre bars situats en diferents barris de la ciutat: “Murta vins i tapes” en Benimaclet, “Ben’s Inn” en la plaça Hondures, “Ca Revolta” en el Carmen i “Mercedes Jazz” en Russafa. L’accés serà lliure, per a totes les edats i gratuït durant els tres dies de l’esdeveniment.

Cadascun dels bars, per orde anteriorment esmentats, oferix una temàtica diferent: “Planeta Terra” sobre medi ambient, agricultura i canvi climàtic, “Dels àtoms a les galàxies” sobre astrofísica i ciència molecular, “Ment meravellosa” sobre neurociencia i “El nostre cos” sobre salut i medicina.

Entre els i les ponents figuren alguns noms reconeguts en el món de la ciència valenciana i la divulgació, així com finalistes i semifinalistes del FameLab, el famós concurs de monòlegs sobre ciència.

PARTICIPACIÓ DEL PUBLIC I PREGUNTES CÒMPLICES

Les xarrades, en to informal, busquen la participació del públic, les seues preguntes còmplices desvetlaran qüestions tan diverses com el funcionament de la memòria humana, per què encara som a temps de parar el canvi climàtic, com és la lluita contra les plagues des de la biotecnologia, qual és el misteri dels forats negres, com es manipula la matèria, com podem combatre l’obesitat, què és l’epigenètica, si hi haurà una cura per a l’Alzheimer i fins i tot algun que un altre secret sobre el clítoris.

Els ocurrents títols que els i les investigadores han donat als temes que exposen “són un ganxo per a la curiositat”. En molts dels esdeveniments, es realitzaran experiments o es jugarà amb la ciència davant el públic del bar. Altres esdeveniments cobraran forma de monòlegs o tallers. Es tracta de descobrir el costat més divertit i sorprenent de la ciència.

Quasi mig miler d’assistents van acudir a l’edició de 2016 en la qual es va aconseguir ser trending topic en les xarxes socials. Enguany s’espera incrementar estes xifres, tant a nivell nacional com en cada ciutat.

El regidor d’Innovació, Jordi Peris, ha assenyalat que el consistori “té una línia clara en la seua defensa i suport a la ciència i la investigació, i per descomptat a la divulgació”.

“Tenim en la nostra ciutat un potencial enorme d’investigadors i investigadores, que des de les universitats i els instituts i centres científics treballen diàriament molt dur per a millorar la vida de les persones i la seua salut”, ha afegit.

“El Pint of Science València és un aparador que ens permet contemplar eixe treball, i a més preguntar lliurement sobre ell”, ha conclòs.

Per la seua banda, el coordinador del festival a Espanya, Jorge Bueno, ha assegurat que “Unir-se a Pint of Science és tan fàcil com eixir de canyes”

“Per als científics, els bars són un entorn relaxat ideal en el qual trobar-se amb el públic i explicar-li què estan investigant i para què. Poder preguntar a un expert o experta sobre un tema científic, mentre es pren una cervesa, té un innegable atractiu”, ha asseverat.

DUPLICAR LES XIFRES EN ESTA EDICIÓ

Pint of Science 2017 preveu duplicar les xifres de 2016: les 21 ciutats de l’any passat seran 42; els bars participants sobrepassen el centenar (60 en 2016), i el nombre de xarrades previstes frega la xifra de 400, enfront de les 250 de l’any anterior. Els científics també han respost de forma entusiasta i són més de 370 els que enguany han decidit “penjar les bates per una vesprada i acostar-se al bar per a parlar amb la gent del seu treball”.

En el festival participen nombrosos centres d’investigació, universitats i entitats de la comunitat científica valenciana. A més, Pint of Science Espanya compta amb el suport d’organitzacions que patrocinen el festival com Nabla Differential Wear, Investigació i Ciència, Vadillo Assessors i la Societat Espanyola de Neurociencia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor