El III Festival Barcelona Pensa fa sortir la filosofia al carrer

  • Maurizio Ferraris farà una conferència sobre la ximplesa com a factor polític

VilaWeb

Europa Press

10.11.2016 - 22:00
Actualització: 10.11.2016 - 23:22

El III Festival de Filosofia Barcelona Pensa farà sortir la filosofia al carrer la setmana que ve, amb trenta-sis activitats variades. Ho van explicar ahir els directors del festival, José Díez i Núria Sara Miras.

Organitzat per la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB), tindrà un acte principal: la conferència del filòsof italià Maurizio Ferraris intitulada ‘Abaix la intel·ligència. Visca la mort!’, que tractarà sobre la ‘ximplesa com a factor polític’. Es farà a l’Arts Santa Mònica i s’hi explicarà que ‘la imbecil·litat és una cosa seriosa’.

El programa previst
Entre les activitats, hi haurà trobades per a parlar de Ramon Llull, el ‘Gym Filosòfic’ per exercitar la improvisació de les habilitats argumentatives i visites guiades al Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Picasso, per descobrir rerefons filosòfics després de posicions estètiques.

També hi haurà rutes filosòfiques pels carrers de Barcelona, cafès filosòfics sobre avantguardes, antiart i revolució, amb el situacionisme com a centre del debat. I l’activitat ‘Geòmetres’, a propòsit del text escènic El banquet, de Plató, sobre la idea de l’amor i de la relació de l’home i la bellesa.

Dilluns que ve també es farà el Cabaret Filosòfic, amb un homenatge a la ‘dadasofia’, amb motiu del centenari de la creació del moviment a càrrec de Dadà (Zuric, 1916).

Els organitzadors també han convocat dos concursos, un a Instagram i un altre a Twitter, i tenen la imatge d’un cartell ple de formes geomètriques que configuren imatges simbòliques per a cada una de les activitats.

L’auge de la filosofia
Els directors s’han mostrat satisfets de l’auge de la filosofia a la societat, malgrat l’intent d’una desinstitucionalitzar els estudis per part de la política.

Sobre el futur del festival, que enguany té un pressupost limitat de 8.000 euros, s’ha decidit que sigui biennal per poder mantenir la funció pública i no haver de recórrer a patrocinadors privats que poden tenir influència sobre els continguts.

Els anys que no hi hagi festival, s’aprofitarà el Dia Mundial de la Filosofia, el 16 de novembre, per a organitzar una marató de dotze hores, debatre sobre qüestions filosòfiques i anunciar el festival següent.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor