El compositor canadenc Normand Roger serà el convidat especial d’Animac 2018

  • La mostra també presentarà els projectes en fase de producció 'Black is Beltza', opera prima animada de Fermín Muguruza, i 'Buñuel en el laberinto de las tortugas', del realitzador Salvador Simó

VilaWeb

ACN

19.01.2018 - 16:11
Actualització: 19.01.2018 - 18:32

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que se celebrarà a Lleida del 22 al 25 de febrer, comptarà amb la participació del prestigiós compositor i dissenyador de so per a pel·lícules Normand Roger (Montreal, 1949), un convidat de luxe amb una dilatada i fructífera carrera en el món de l’animació, amb 45 anys de trajectòria.

La música és el tema escollit per aquesta edició d’Animac, un dels ingredients essencials en l’art de l’animació. Per aquest motiu, el certamen comptarà amb una programació especial que inclourà retrospectives, projeccions especials, sessions amb música en directe, així com la masterclass que oferirà el convidat especial d’enguany, Normand Roger i una mostra dels seus films. Altrament, en el marc d’Animac 2018 també es presentaran dos esperats projectes en producció: ‘Black is Beltza’, opera prima animada de l’exlíder de Kortatu, Fermín Muguruza, i ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro. Normand Roger impartirà una conferència on mostrarà exemples de la varietat de rols que la música i el so poden jugar en les pel·lícules animades en les quals ha col·laborat al llarg dels anys.

Roger va començar la seva carrera com a compositor independent el 1971 per a la National Film Board del Canadà i és conegut a l’estranger en gran part a causa de l’èxit de les pel·lícules animades en les quals ha col·laborat, creant més de 200 bandes sonores en els darrers 45 anys, incloent-hi moltes produccions als Estats Units, Europa, Rússia i el Japó. Aquestes pel·lícules han merescut centenars de premis en festivals internacionals, incloses 13 nominacions als Premis de l’Acadèmia de Hollywood, de les quals 6 van rebre Oscars. Roger ha realitzat bandes sonores originals per a reconeguts directors de cinema d’animació com ara Michaël Dudok de Wit (‘Father and Daugther’, 2000), Frédéric Back (‘Crac’, 1981; ‘The Man Who Planted Trees’, 1987), Paul Driessen (‘The Boy Who Saw the Iceberg’, 2000) i Aleksandr Petrov (‘The Old Man and the Se’a, 1999; ‘My Love’, 2007), entre altres.

Com a compositor i dissenyador de so per a pel·lícules animades, Normand Roger considera el seu treball íntimament lligat a les imatges de directors amb estils i llenguatges diferents. La seva preocupació no és tant la música en si mateixa sinó el rol que pot jugar en una pel·lícula juntament amb els altres elements de so. El compositor canadenc visitarà Animac en companyia de Marcy Page, productora d’animació de la prestigiosa National Film Board del Canadà (NFBC) des del 1990 i compromesa amb produccions independents que han obtingut més de 250 premis per a la NFBC, incloses 6 nominacions als Premis de l’Acadèmia de Hollywood amb 2 Oscars per a curts d’animació.

Presentació dels projectes en fase de producció de Fermín Muguruza i Salvador Simó
A més de les habituals seccions de curts i llargmetratges, a Animac 2018 es presentaran dos esperats projectes en producció: ‘Black is Beltza’, opera prima animada del basc Fermín Muguruza; i ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro. Muguruza, presentarà a Animac dins de l’apartat ‘En construcció’ el seu projecte de llarg animat, produït per Talka Records & Films i Setmàgic Audiovisual on la música hi juga un paper molt important.

‘Black is Beltza’ és una roadmovie diferent, una història de lluita i opressió, de justícia i canvi. Animac també comptarà amb la presentació del llarg d’animació en procés ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, que narra el rodatge realitzat per Luis Buñuel del documental ‘Las Hurdes (Tierra sin Pan)’. El seu director, Salvador Simó, amb una àmplia experiència en animació, dirigeix la seva primera pel·lícula després de treballar en efectes visuals en projectes internacionals com ‘El Llibre de la Selva’ (guanyadora de l’Oscar als millors efectes visuals en 2017), ‘Les Cròniques de Narnia’ o ‘El Príncep de Pèrsia’. ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’ és una adaptació de la novel·la gràfica homònima de Fermín Solís produïda per Glow Animation Studio amb Manuel Cristóbal, un dels imprescindibles de l’animació espanyola actual que també va produir la premiada adaptació d’una altra novel·la gràfica, ‘Arrugas’.

Jean Luc Slock, Tal Gadon, Floex, Julie Reier, Milen Alempijevic i Juanjo Sáez, altres convidats de remon d’Anim 2018La 22a edició d’Animac, mostra organitzada per l’Ajuntament de Lleida, també comptarà amb convidats de renom com ara el productor Jean Luc Slock, responsable de l’estudi d’animació belga Camera-etc, referent a Europa en la producció de pel·lícules d’autor.

Des d’Israel arribarà l’animador i responsable de l’animació a l’acadèmia d’arts més antiga d’aquell país, la Bezalel Academy of Arts and Design, Tal Gadon, que presentarà les més recents produccions d’aquesta escola, d’on va sorgir el talent per fer el llargmetratge ‘Vals con Bashir’, nominat a l’Oscar 2009 com a millor pel·lícula en llengua estrangera i en la qual Gadon en va animar una bona part.

Animac 2018 també rebrà amb el músic txec Floex, artífex de les bandes sonores de videojocs creats a l’estudi Amanita Design de Praga. La mostra lleidatana també comptarà la participació de la compositora i pianista d’origen alemany Julie Reier, la compositora de la saga ‘Bendito Machine’, curtmetratges realitzats per Zumbakamera i reconeguts en festivals internacionals especialitzats. Altres dels convidats seran Milen Alempijevic, director del festival serbi Animanima i el gran especialista en música jazz i animació, i el barceloní Juanjo Sáez, conegut pels seus còmics, il·lustracions i la sèrie de televisió ‘Arròs covat’, que va obtenir un premi Ondas l’any 2010. Sáez presentarà la nova sèrie que s’emetrà a TV3, ‘Heavies Tendres’, inspirada en la seva pròpia adolescència i en les seves vivències familiars al barri de la Sagrera de Barcelona, abans dels Jocs Olímpics de 1992.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor