El Grup Planeta admet al parlament que es va reunir amb Daniel De Alfonso

  • Nega que acceptés l'encàrrec d'investigar polítics independentistes

VilaWeb
Europa Press/ACN
20.07.2016 - 12:26
Actualització: 20.07.2016 - 14:06

El secretari general del Grup Planeta, Lluís Elías, ha admès aquest dimecres que el seu cap de seguretat, Antonio López López, excomandament de la policia espanyola, es va reunir amb l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso, i que aquest últim li va demanar fer una investigació sobre possible corrupció d’ERC i CDC, però que López s’hi va negar totalment. En una compareixença al Parlament per les gravacions de De Alfonso amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, Elías ha dit que mai han fet ni faran cap investigació sobre persones, i menys per encàrrec d’algú extern. Tampoc indueixen investigacions periodístiques als mitjans de comunicació de la seva propietat, com diaris, televisions o ràdios.

Preocupada per la credibilitat d’Antifrau
La directora interina de l’Oficina Antifrau de Catalunya (Oac), Maite Masià, ha reconegut que està ‘preocupada per la credibilitat’ d’aquesta institució i ha assegurat que intentarà dignificar-la mentre estigui al capdavant després del cessament de qui era director, Daniel de Alfonso.

Ha defensat que va ser ‘una actuació personal —De Alfonso— que no arrossega’ els treballadors d’Antifrau, i ha assegurat que ella no estava al corrent d’aquestes trobades i que només se’n va assabentar quan van sortir a la llum les converses. Masià ha explicat que se li va posar ‘la pell de gallina’ quan va escoltar els enregistraments i que la van afectar per la relació cordial que tenien per haver treballat junts durant diversos anys, malgrat que ha defensat que ella no coneixia l’agenda personal de De Alfonso.

També ha assegurat que quan es van difondre l’enregistrament van intentar convèncer De Alfonso que dimitís, fent-lo reflexionar i veure ‘la magnitud de la tragèdia’ del que havia succeït per no allargar l’agonia —ha dit literalment— fins que es produís el seu cessament per part del parlament.

A preguntes dels parlamentaris, ha dit que no sap si el que era director d’Antifrau tenia fitxers sobre polítics, i ha explicat que a De Alfonso se li va prohibir l’entrada a la institució el 29 de juny perquè el va cessar el Parlament. Això sí, ha reconegut que des que es van publicar les converses el 21 de juny fins al seu cessament, De Alfonso ‘entrava i sortia’ de la seu de l’oficina perquè seguia sent director.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor