21.07.2016 - 17:30
També acull un espectacle poètic de set hores ininterrompudes amb ‘F.R.A.U.’
BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)
El Grec Festival de Barcelona agafarà alçada aquest divendres i dissabte al Teatre Lliure amb un condensat ‘Platonov’, d’Antón P. Txékhov, de la mà del dramaturg belga Luk Perceval, que retrata la vida d’un home “massa honest” per viure en aquest món.
“A diferència de l’obra original, el protagonista de l’obra és suïcida”, ha explicat l’actor Steven Van Watermeulen en roda de premsa aquest dijous, que ha explicat que ell representa un personatge fosc que es passa tota la nit begut i que apareix com una ombra.
“L’obra és el retrat d’un home que és massa honest per viure en aquest món, com que no pot mentir fa explícit tot el que li va passant pel cap, es veu tota la seva transformació i els problemes que pateix”, ha ressenyat l’actor.
Amb un piano de cua en escena, “el més important de l’espectacle és el so”, segons Van Watermeulen, que ha explicat que l’obra arrenca amb el suïcidi de ‘Platonov’ i, després, se succeeix una mena de retrospectiva, de la qual no ha volgut avançar detalls.
Es tracta d’una versió condensada de l’obra de joventut del dramaturg rus –originalment dura tres hores i en l’obra de Perceval, una i mitja– sobre l’autodestrucció d’un personatge, però sobretot de l’amor, la soledat i els seus límits.
Com cada any, Anna Petrovna –viuda d’un general– convoca els seus amics per celebrar l’arribada de la primavera amb un dinar, focs artificials i beguda, i la reunió serveix per constatar que res no ha canviat durant els mesos d’hivern.
Els sentiments exagerats de Platonov tensen l’ambient, així com la seva sinceritat crua, explica la sinopsi de l’espectacle liderat per un director reconegut pel seu esperit renovador de la dramatúrgia.
Un altre dels espectacles que es representaran aquest divendres i dissabte, en aquest cas a la Nau Ivanow, és ‘F.R.A.U.’ dirigit per Albert Arribas a partir de la poesia del ‘Quadern del frau’, d’Albert Balasch.
‘F.R.A.U.’ és un espectacle de set hores sense pausa en què el director s’acosta a la violència sovint extrema d’aquest món literari únic, que funciona com un “colador” –des de capes més superficials a altres més profundes i de qualitat– que posarà a prova l’aguant de l’espectador.
POR DE DEIXAR DE SER UN MATEIX
La setmana que ve el dramaturg argentí Mariano Pensotti portarà a escena ‘Cuando vuelva a casa seré otro’ al Teatre Lliure, que aborda el procés de transformació que viu tot el món sense adonar-se i la por de deixar de ser un mateix.
L’obra és una “ficció absurda” que va néixer d’una història real quan arran del cop d’estat a l’Argentina el pare del director va enterrar al jardí de casa dels avis objectes comprometedors, que no va tornar a veure fins 40 anys després.
La companyia Roberto G. Alonso portarà al Mercat de les Flors ‘La fragilitat dels verbs transitius’ que reflexionarà sobre els prejudicis i l’estigmatització que planegen en qüestions sobre l’orientació sexual i el gènere.