El govern xinès escull l’Hospitalet per a instal·lar el primer centre de medicina tradicional xinesa fora de l’Àsia

  • El projecte preveu una inversió global d'uns 80 milions d'euros

VilaWeb
17.01.2017 - 19:01
Actualització: 17.01.2017 - 19:17

El govern xinès i la ciutat de Pequín han triat l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per instal·lar el primer edifici del nou Centre Europeu de Desenvolupament i Promoció de la Medicina Tradicional Xinesa, el primer d’aquestes característiques fora de l’Àsia. L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, que ha anunciat el preacord assolit dijous passat durant una conferència al nou Mercat de la Florida, ha explicat que el projecte té per objectiu construir un centre que abasti els àmbits de la salut, l’educació, la investigació, el comerç, l’intercanvi cultural i l’assessorament internacional amb l’ànim de convertir-se en el referent de la medicina tradicional xinesa amb més reputació d’Europa. Marín ha explicat que el projecte preveu una inversió global d’uns 80 milions d’euros i que aquest primer edifici, tot i que encara no s’ha definit la seva ubicació definitiva, s’instal·larà a l’entorn de la Gran Via a tocar dels equipaments que formen el clúster biomèdic de la ciutat.

El projecte és un dels fruits de l’acord de col·laboració signat ara fa poc menys d’un any entre la Generalitat i un consorci liderat pel govern de la ciutat de Pequín format per hospitals, universitats, centres de recerca i empreses xineses que, fins ara, s’havia traduït en la posada en marxa d’un màster oficial a la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a metges interessats en la medicina tradicional xinesa.L’alcaldessa de l’Hospitalet ha afegit que aviat començaran les negociacions per concretar els detalls d’un acord que preveu construir un centre d’investigació, un espai per a la divulgació cultural i un altre que treballi en la convalidació de les patents de l’esmentada medicina a Europa.

Per Marín, que el govern xinès i la ciutat de Pequín apostin per l’Hospitalet per instal·lar aquest projecte, que està en clara sintonia amb els plans de l’actual govern municipal pel futur de la ciutat, demostra que l’eix sanitari que està impulsant el consistori “té present i futur”.Imminent aprovació del PDU de la Gran ViaA banda d’aquest projecte, pel que fa al desenvolupament del clúster d’indústries del sector de la biomedicina al sector de la Gran Via, Núria Marín ha destacat que “en els propers dies” la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat aprovarà “una versió millorada” del PDU de la Gran Via un cop tingudes en compte totes les al·legacions presentades. Un projecte que, entre d’altres modificacions, preveu més metres de zona verda a la zona de Cal Trabal.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor