El govern valencià vol fer front comú amb la resta de comunitats contra les revàlides d’ESO i Batxillerat del ministeri

  • El conseller Vicent Marzà ha acusat el govern espanyol de mostrar una 'nul·la voluntat de diàleg' i d'actuar d'esquena als sistemes educatius de les comunitats autònomes

VilaWeb

Redacció

02.08.2016 - 20:10
Actualització: 02.08.2016 - 22:23

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport impulsarà una reunió amb els seus homòlegs de la resta de comunitats per a estudiar conjuntament quines mesures s’han d’adoptar per fer front al decret de revàlida de Batxillerat que el Ministeri d’Educació va anunciar sense haver-ne consensuat cap punt amb les comunitats autònomes.

El conseller Vicent Marzà ha explicat que, ‘vista la nul·la voluntat de diàleg’ mostrada pel ministeri d’Educació, volien constituir un grup de treball i diàleg comú amb les autonomies que apliquen una gestió educativa per a garantir els drets de l’alumnat. La voluntat és d’establir mesures conjuntes d’actuació amb un ministeri que amb provisionalitat ‘actua d’esquena als respectius sistemes educatius que vetllen per la qualitat educativa’.

L’oposició de la Generalitat al decret del ministeri es deu, en paraules del secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, al fet que ‘no té gens de sentit de fer revàlides a l’ESO o a Batxillerat per a obtenir la titulació corresponent i en canvi es pugui obtenir el títol, per exemple, de Medecina sense cap mena de prova externa’. Segons Soler, es tracta de proves obsoletes i que contrasten amb la idea que té l’actual govern d’un sistema educatiu ‘innovador i de qualitat’.

La conselleria també ha assegurat que confiava en el professorat i les avaluacions continuades i que, en canvi, les revàlides són proves externes amb què el Ministeri torna a demostrar que no hi confia.

Catalunya ja s’hi havia negat
Respecte de Catalunya, la resposta ja va sortir el mateix dia de l’aprovació del decret. Tant el Departament d’Ensenyament com el Departament d’Universitats van explicar aleshores que mantindrien els procediments habituals i que es continuarien cenyint a l’acord adoptat pel Consell Interuniversitari de Catalunya que s’expressava en aquesta línia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor