El Govern reivindica l’aposta tecnològica en la primera videoconferència amb criptografia quàntica

  • La consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha reivindicat l'aposta del Govern per anticipar-se a la revolució digital, durant la primera videoconferència a Catalunya amb criptografia quàntica aquest dijous: "La millor forma d'anticipar-nos al futur és creant-lo i posicionant-lo amb totes les eines de les quals disposem", ha dit.

VilaWeb
Redacció
06.07.2017 - 18:45

BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha reivindicat l’aposta del Govern per anticipar-se a la revolució digital, durant la primera videoconferència a Catalunya amb criptografia quàntica aquest dijous: “La millor forma d’anticipar-nos al futur és creant-lo i posicionant-lo amb totes les eines de les quals disposem”, ha dit.

La prova ha consistit en una videoconferència de cinc minuts de durada que ha mantingut Munté des de la seu de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, amb el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin, situat al Palau de la Generalitat, ha explicat en un comunicat la Conselleria de la Presidència.

“Marca un punt d’inflexió sobre la ciberseguretat de les nostres comunicacions”, ha afirmat Munté sobre la prova, que ha qualificat de tret de sortida per posicionar Catalunya en la revolució digital, per la qual cosa aprofitarà al màxim el talent i l’experiència de persones i empreses.

Nin ha reivindicat que és la primera vegada que dos càrrecs electes, “no només a Catalunya, sinó també a l’Estat, fan una prova d’aquest tipus”, i ha destacat que aquesta tecnologia permetrà blindar el progrés de Catalunya, en les seves paraules.

La prova forma part del Programa de recerca i innovació en tecnologies digitals avançades de la Generalitat, amb el qual el Govern vol liderar en els propers anys la investigació en tecnologies disruptives com és la quàntica i afrontar un repte que es planteja a la UE, “per no quedar enrere respecte a potències com els Estats Units i la Xina”, segons el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró.

Es tracta d’un nou xifrat de comunicacions pioner a Europa i reconegut internacionalment com la tecnologia que ha de garantir la ciberseguretat en la nova societat digital, i que utilitza els principis de la mecànica quàntica per garantir la confidencialitat de la informació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor