17.01.2017 - 15:03
|
Actualització: 17.01.2017 - 16:03
El govern de la Generalitat no dóna ‘cap credibilitat’ als possibles acords que surtin de la reunió de la Conferència de Presidents que se celebra aquest dimarts a Madrid, i a la que Carles Puigdemont no ha assistit. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu de l’Executiu català, Neus Munté. Malgrat això, ha assegurat que si, com està previst, es forma un grup d’experts sobre el finançament autonòmic, el Govern ‘no se’n desentendrà’ del que allà es pugui negociar. Així, malgrat renunciar a participar amb un expert propi de la Generalitat de Catalunya, l’executiu català preveu ‘fer seguiment dels possible avenços si se’n produeixen’ en aquesta matèria a través de Guillem López-Casasnovas, l’expert que designaran les Illes Balears i que forma part d’un grup de treball compartit amb Catalunya sobre economia.
PSC i CSQP critiquen la decisió de Puigdemont
La diputada del PSC Alícia Romero ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de ‘faltar al respecte’ a tots els catalans en no assistir a la Conferència de Presidents. En roda de premsa, Romero ha dit que Puigdemont ‘obre un nou paradigma’ perquè s’ha convertit en un president “que no representa a tots els catalans”. Ha contestat a Puigdemont que ‘no pot prendre accions individuals’ perquè ‘és el president de tots els catalans’ i ‘ha de representar al conjunt de la societat catalana’. Per a Romero, el president ha comès un ‘error institucional greu’ i li ha recriminat que fins que no aconsegueixi el seu objectiu de la independència ha de continuar reclamant més recursos per als catalans en reunions com la d’aquest dimarts.
El portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha criticat la ‘irresponsabilitat’ del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en no assistir a la conferència de presidents i li ha recriminat que a les taules de negociació ‘sempre cal ser-hi i no aixecar-se mai’. Coscubiela ha assegurat estar cansat del debat sobre la no presència de Puigdemont i ha considerat que el que ha pretès el president és fer ‘gestos que són poc productius per al país’. Per això, ha reclamat al Govern que, més enllà del símbol d’avui, sigui molt actiu en la reforma del finançament autonòmic. Ha afegit que això no és incompatible amb defensar un objectiu en concret, com la independència i ha resumit: ‘Mentre hi siguem hem de ser capaços de discutir quina part del pastís arriba a Catalunya i si no hi som no ens tindran en compte’.