El Govern nega ser competent en la detenció del periodista turc a Barcelona

  • La Conselleria de Justícia de la Generalitat ha assegurat al Col·legi d'Advocacia de Barcelona (Icab) que desconeix si en la detenció del periodista turc Hamza Yalçin la setmana passada a la capital catalana, se li van llegir els drets i es va informar dels motius, ja que "no són competents".

VilaWeb
Redacció
12.08.2017 - 15:18

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Justícia de la Generalitat ha assegurat al Col·legi d’Advocacia de Barcelona (Icab) que desconeix si en la detenció del periodista turc Hamza Yalçin la setmana passada a la capital catalana, se li van llegir els drets i es va informar dels motius, ja que “no són competents”.

Així l’hi ha comunicat aquest divendres la Direcció general de Serveis Penitenciaris en una carta a l’Icab a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual també inclou els detalls de les condicions de l’ingrés del periodista a la presó Brians 1, on se’l va traslladar el passat 4 d’agost en negar-se a ser extraditat.

En concret, el periodista turc va seguir el procediment habitual d’ingrés a la presó i es troba en una cel·la per a ell solament, situada en el Mòdul Residencial d’Observació, també ha rebut la visita del Consolat de Suècia, ja que té doble nacionalitat turca i sueca, així com la del seu advocat.

Així mateix, el director general de Serveis Penitenciaris, Armand Calderó i Monfort, que signa la carta, ha assenyalat que “tindran molt present” la proposta de l’Icab de salvaguardar els drets fonamentals d’els qui ingresesn en la seva institució.

Sobre Yalçin pesa una ordre internacional de detenció emesa per les autoritats turques per un delicte relacionat amb el terrorisme, per la qual cosa en trepitjar l’aeroport de la capital catalana va ser detingut per la Policia Nacional, que li va posar a la disposició del jutge de guàrdia de l’Audiència Nacional Ismael Moreno.

Després de negar-se a ser extraditat a Turquia, el magistrat, a petició de la Fiscalia, li va enviar a presó provisional, seguint així els tràmits del Conveni europeu d’extradició, que estableix que el jutge pot ordenar la presó o la llibertat per a un detingut mentre es tramita l’entrega al país sol·licitant.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor