El Govern, L’Hospitalet i Pequín formalitzen la creació del Centre Europeu de Medicina Xinesa

  • El centre treballarà per la regulació de les pràctiques de medicina tradicional que compleixin els estàndards europeus

VilaWeb
Redacció
14.05.2017 - 12:13

El centre treballarà per la regulació de les pràctiques de medicina tradicional que compleixin els estàndards europeus

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

L’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín, i el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Arcadi Navarro, han formalitzat amb Pequín el conveni per situar en aquesta ciutat catalana el Centre europeu de medicina tradicional xinesa a Catalunya.

La signatura de l’acord s’ha realitzat en el marc del Belt and Road Forum, en el que la Xina presenta la seva estratègia d’internacionalització i que compta amb la participació de 28 caps d’estat i de govern, ha informat aquest diumenge l’Ajuntament de L’Hospitalet en un comunicat.

Per part de les autoritats xineses, han subscrit el conveni el director de l’Agència de medicina tradicional xinesa de l’Ajuntament de Pequín, Tu Zhitao, i l’administradora de l’empresa Europea tradicional chinese medicine, Zhang Yang.

Prèviament a la signatura del conveni s’ha celebrat una reunió presidida pel ministre xinès de medicina tradicional, Wang Guoqiang, en la qual ha destacat que aquest projecte ha de servir perquè es produeixi un intercanvi de coneixements entre les medicines xinesa i europea i que ha estat reconegut amb la categoria d’interès nacional.

Aquest centre se situarà a l’antiga fàbrica Godó i Trias i té com a objectiu convertir-se en el centre de referència de la medicina tradicional xinesa a Europa, a través d’aplicar mètodes i processos de la medicina occidental als tractaments de la medicina natural xinesa com són l’acupuntura i l’ús d’herbes medicinals.

Aquesta integració ha de permetre la selecció, l’estudi i la regulació de les pràctiques de medicina tradicional que compleixin els estàndards científics, clínics i legals europeus, i contribuir a la introducció d’aquesta disciplina en els sistemes sanitaris europeus.

El secretari Arcadi Navarro ha destacat que la ubicació a Catalunya és una “decisió estratègica que contribuirà a ordenar amb rigor aquest àmbit i a millorar la salut preventiva dels catalans i europeus” en combinar medicina occidental i tradicional.

Núria Marín ha valorat que l’elecció de L’Hospitalet per situar aquest centre “constata les enormes potencialitats del parc biomèdic de la Granvia”, un projecte estratègic que transcendeix l’àmbit local i que aposta per la investigació, el desenvolupament i la innovació, en les seves paraules.

“L’arribada del centre és fruit de l’estreta col·laboració de l’Ajuntament amb la Generalitat i la Universitat de Barcelona”, ha indicat Marín.

El centre també suposarà crear un sistema acadèmic regularitzat, sistemàtic i oficial per estudiar científicament les tècniques d’aquesta medicina i per formar a professionals, a més de promoure un marc legislatiu que garanteixi la qualitat.

PARC BIOMÈDIC GRANVIA

El centre estarà situat al parc biomèdic de la Granvia de L’Hospitalet, un clúster a l’àmbit de la salut amb dos grans hospitals: Hospital de Bellvitge i l’Hospital Duran i Reynals, així com l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) i l’Institut Català d’Oncologia (Ico).

A l’antiga fàbrica tèxtil Godó i Trias hi haurà un centre de salut i benestar de salut de medicina tradicional xinesa, un centre de formació, un centre d’investigació i un centre cultural, a més d’un àrea administrativa i de serveis i un restaurant de cuina saludable.

La signatura d’aquest acord és la culminació d’un procés iniciat en 2014 amb la signatura d’un primer acord entre l’administració responsable d’aquesta medicina a Pequín i la Generalitat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor