El govern destinarà 14,5 milions d’euros als municipis que allotgen centres de menors tutelats

  • La Generalitat finançarà la contractació inicial de 110 dinamitzadors cívics per als municipis per fomentar la convivència

VilaWeb

ACN

22.07.2019 - 19:38
Actualització: 22.07.2019 - 19:54

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat avui a una setantena de batlles i regidors un pla de suport de 14,5 milions d’euros per als municipis que allotgen centres de joves que emigren sols o Mena (Menors Estrangers No Acompanyats).

El pla té en ment els menors que viuen en equipaments de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) però també, especialment, els joves que fan divuit anys i poden quedar ‘en situació de vulnerabilitat’, segons fonts del Departament. La iniciativa té un objectiu doble, oferir suport a les administracions per millorar l’acollida i la inclusió d’aquests menors al territori i impulsar l’acompanyament en l’emancipació dels joves menors d’edat, ‘amb el focus posat en la inserció laboral’.

Així, i a través del contracte programa de serveis socials que el Departament manté amb els ens locals, se subvencionarà la contractació inicial de 110 professionals per a la dinamització cívica i emancipació juvenil, una nova figura que ha de fer d’enllaç entre els centres de joves migrats sols i els municipis. S’encarregaran de treballar l’emancipació juvenil, fomentar la convivència, el treball en xarxa amb la comunitat i de prevenir i gestionar els conflictes que hi pugui haver.

En paral·lel, Treball ultima amb la Federació d’Empreses d’Inserció Laboral de Catalunya (Feicat) un conveni per ‘estimular la contractació de joves vulnerables’ en aquestes empreses. Es tracta de possibilitar als joves poder accedir a un lloc de treball que els permeti millorar les seves competències laborals i de vida quotidiana i una inserció laboral posterior a l’empresa ordinària. Uns sis-cents joves participaran en una formació de dos mesos que anirà seguida d’una contractació laboral d’un any.

En el marc de la reunió també s’ha explicat que Treball promou un acord amb empreses i entitats col·laboradores del SOC per fomentar la inserció laboral dels joves vulnerables que han participat en els diversos programes de formació.Segons dades que aporta l’executiu català, a 30 de juny del 2019 hi havia 4.203 infants i joves sense referents familiars al sistema de protecció, xifra que representa un 42% del total d’infants i adolescents atesos. D’ençà del juny del 2017, s’han creat més de 3.000 places específiques per a aquests joves.A la trobada també hi han assistit representants de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació Catalana de Municipis (FCM).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor