El Govern d’Aragó autoritza l’ampliació de la planta d’Ercros a Sabiñánigo (Osca)

  • L'Institut Aragonés de Gestió Ambiental del Govern d'Aragó ha aprovat una nova autorització ambiental integrada per a la fàbrica d'Ercros a Sabiñánigo (Osca), sol·licitada amb motiu de l'ampliació de la capacitat de producció de clor amb tecnologia de membrana en 15.000 tones anuals fins a les 45.000, la qual cosa suposarà una inversió de 12 milions d'euros.

VilaWeb
Redacció
17.05.2017 - 11:00

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

L’Institut Aragonés de Gestió Ambiental del Govern d’Aragó ha aprovat una nova autorització ambiental integrada per a la fàbrica d’Ercros a Sabiñánigo (Osca), sol·licitada amb motiu de l’ampliació de la capacitat de producció de clor amb tecnologia de membrana en 15.000 tones anuals fins a les 45.000, la qual cosa suposarà una inversió de 12 milions d’euros.

Segons ha informat la companyia química catalana aquest dimecres en un comunicat, aquesta autorització ambiental és un requisit imprescindible per a la posada en servei de l’ampliació de la capacitat de la planta, que s’estima que es dugui a terme a final d’aquest any.

L’ampliació de la planta de clor de Sabiñánigo és una de les principals actuacions previstes en la primera fase del pla estratègic d’inversions d’Ercros (denominat ‘Pla Act’), que abasta el període 2016-2017.

En la segona fase del pla, que comprèn el període 2018 i 2020, s’inclou una altra actuació significativa en aquesta fàbrica, com és l’ampliació de la planta de producció de tauletes per al tractament de l’aigua de piscines en 7.000 tones a l’any fins a les 28.000; entre ambdues actuacions, Ercros invertirà 27 milions d’euros en aquestes instal·lacions aragoneses.

Amb la nova capacitat de producció de clor a Sabiñánigo, Ercros espera compensar part de la caiguda de producció de clor que es produirà a partir de l’11 de desembre del 2017, quan per imperatiu legal hagi de tancar les plantes de producció de clor que operen amb tecnologia de mercuri, a Flix i Vila-seca I (Tarragona).

A diferència d’aquestes dues plantes, la planta de la fàbrica de Sabiñánigo està adaptada, des del 2009, a la tecnologia de membrana, que està admesa per la normativa europea i espanyola com a millor tecnologia disponible (tecnologia MTD) i, per tant, no està afectada per l’obligació de tancament.

També està adaptada a la tecnologia MTD l’altra planta de producció de clor de la fàbrica de Vila-seca I, la capacitat de la qual està sent així mateix ampliada fins a les 120.000 tones anuals, ja que al gener del 2017 la Generalitat va atorgar la corresponent autorització ambiental integrada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor