El govern andorrà paga els avortaments a l’estranger a través de la Seguretat Social

  • La magistrada del Tribunal de Corts, Canòlic Mingorance, ho va explicar davant el Comitè per a l'eliminació de la discriminació envers la dona de les Nacions Unides

VilaWeb

Redacció

25.10.2019 - 01:50

 La magistrada del Tribunal de Corts, Canòlic Mingorance, va dir ahir a Ginebra davant el Comitè per a l’eliminació de la discriminació envers la dona de les Nacions Unides que la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) pagava els avortaments que es feien a l’estranger. ‘La dona que vol avortar pot anar a veure el ginecòleg a Andorra i pot decidir d’avortar a França o Espanya i la Seguretat Social ho paga; no és un problema de diners’, va dir Mingorance, en resposta a la intervenció de l’algeriana Louiza Chalal, membre del comitè. Oficialment, l’avortament encara és prohibit a Andorra.

La magistrada va començar la intervenció posant en qüestió la part de l’exposició de Chalal relativa a les penes de presó que poden rebre les dones que avorten o els metges que els fan. ‘No sé d’on ve aquesta informació, però no és correcta. Mai a la història d’Andorra s’ha obert cap investigació per casos d’avortament’, va dir amb contundència Mingorance. La magistrada, una de les representants del govern que van defensar el quart informe sobre Andorra per a l’eliminació de la discriminació envers la dona, va negar l’afirmació de Chalal, que havia dit que tenia ‘informació paral·lela’ sobre dones que avortaven a casa per no tenir mitjans econòmics: ‘Mai hem vist un sol cas, ni als hospitals ni a través dels metges de capçalera, d’una dona que hagi avortat fora de l’àmbit hospitalari.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor