15.09.2017 - 14:37
VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Sky, el gos que va ser brutalment apalissat fins a perdre la capacitat de menjar o lladrar, ha rebut l’alta per a tornar amb la seua família d’adopció a Alemanya després de superar un llarg camí de complexes operacions en l’Hospital Veterinari Valenica Sud per a reconstruir-li la zona maxilofacial.
El ca ha romàs ingressat en el centre veterinari durant quasi tres mesos, després de rebre una brutal palissa en la cara que li va provocar que la seua mandíbula quedara completament fracturada i açò li va provocar la incapacitat de menjar sense ajuda veterinària. La seua família alemanya la va adoptar i es va fer càrrec d’ella des del brutal atac.
Gràcies a l’Associació ‘Let’s Adopt’, Sky va arribar a l’Hospital València Sud per a tractar de recuperar el seu rostre i normalitzar la seua alimentació. En estos mesos Sky ha passat per diverses complexes cirurgies, que han tractat d’estabilitzar-li i reconstruir-li la zona maxilofacial sobre els teixits blans.
Estes arriscades operacions han sigut possible gràcies a l’equip de professionals liderats pel director de l’hospital, Jorge Llinás, un dels majors experts en cirurgia maxilofacial d’Europa, així com professionals en medicina humana com Fernando Gómez López (metge especialista en cirurgia maxilofacial), entre uns altres.
Segons els especialistes, el de Sky és un cas que suposa un referent en la medicina veterinària a nivell europeu, sent “un pas més pel que fa als avanços i tècniques que ja s’empren en la cirurgia veterinària”. Actualment Sky és capaç d’alimentar-se per ella mateixa, així com emetre lladruc.
Recuperacions com esta són possibles gràcies als acords de col·laboració amb nombroses associacions i organitzacions d’àmbit nacional i internacional a través dels quals remeten a este hospital els casos més complexos.
L’Hospital Veterinari València Sud és referent en cirurgies complexes i està situat en la localitat de Silla. Va nàixer en 2012 amb la vocació de ser el centre de referència d’urgències de la Comunitat Valenciana. Col·labora des de fa anys amb multitud d’associacions a través de les quals li arriben casos de caràcter extrem, en moltes ocasions produïts pel maltractament humà.
A més, col·labora amb institucions com l’Ajuntament de Silla per a atendre els animals abandonats ferits del municipi de forma gratuïta les 24 hores, qualsevol dia de l’any.
Compta amb 2.000 m2 d’instal·lacions en les quals es duen a terme les especialitats de Cirurgia, Dermatologia, Diagnòstic per imatge, Oftalmologia, Medicina Interna, Oncologia, Neurologia i Neurocirugia, Traumatologia i Ortopèdia, Vigilància intensiva, Animals Exòtics, Cardiologia i Intervencionisme, Anestèsia, Unitat d’Endoscòpia i Cirurgia Mínima Invasiva i Fisioteràpia i Rehabilitació. Obert les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, només atén casos remesos per clíniques veterinàries i urgències.