10.10.2017 - 15:25
És una versió de l’obra de Shakespeare amb un repartiment exclusivament masculí
BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)
El director de cinema Declan Donnellan (Manchester, 1953) serà l’encarregat d’obrir aquest dimecres el festival Temporada Alta amb una versió travesti de l’espectacle ‘Nit de Reis’, una proposta en rus i amb un repartiment exclusivament masculí.
La primera funció de la companyia russa Cheek by Jowl, dirigida pel dramaturg irlandès, serà representada la tarda d’aquest dimecres en el Teatre Municipal de Girona com la primera de gairebé 100 propostes que durant dos mesos marcaran el ritme de la temporada teatral del territori.
L’espectacle ‘Nit de Reis’ és una comèdia que convida a la confusió i l’ambigüitat sexual, i que fa reflexionar el públic sobre què és real o què és solament pura aparença.
Un total de 13 actors representen aquesta peça internacional, entre ells Igor Yasulovich i Andrey Kuzichev, que asseguren que no es tracta d’una comèdia per entretenir, sinó que va més enllà.
El muntatge reinterpreta el clàssic de William Shakespeare, però amb un format “molt senzill, sense res que desviï l’atenció del que passa en l’escenari”, compte Yasulovich, i afegeix que això els permet treballar amb comoditat.
DONES EN COSSOS D’HOMES
Yasulovich interpreta el paper d’un travesti, Viola, que decideix casar-se amb un home més jove i explica que “no solament es tracta de canviar la cara, es tracta de representar conflictes humans que són extraordinaris”.
L’actor explica que per a interpretar dones van haver d’entendre “la naturalesa femenina, com es mouen, com se senten, com caminen”, un procés creatiu que els va ajudar a comprendre’s mútuament.
Tots els actors eren homes en la representació de Shakespeare i així ho han volgut plasmar, segura Kuzichev, i afegeix que “és molt atractiu que hi hagi homes que representin un paper de dona, és un repte molt interessant”.
Kuzichev afirma que es tracta d’un espectacle molt proper al públic, que es tracta de trobar imatges molt properes a l’espectador i veure en la funció “un món conegut, del seu entorn”.