02.03.2017 - 02:00
Aquest 2017, el Festival de Literatura d’Olot i Girona compleix quatre anys, i ho fa sota el lema “Escriure el passat”. Amb més d’una quinzena de converses gratuïtes, cinc espectacles literaris i teatrals i una quarantena d’autors, el MOT torna a escena amb el mateix objectiu de sempre: fomentar la lectura i l’escriptura. Molt valuós en aquests temps en què la imatge i la immediatesa acostumen a desplaçar-les. Mathias Enard, Patrick Deville, Almudena Grandes, Jordi Lara, Carme Riera i Albert Sánchez Piñol, entre d’altres, contribuiran a fer-lo possible.
“El passat és la matèria de la qual està formada la literatura; és allò que ens conforma com a persones”, explica la comissària del MOT, Mita Casacuberta, durant la presentació del festival, acompanyada dels regidors de Cultura dels Ajuntaments d’Olot i Girona, Pep Berga i Carles Ribas, i del conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila. Opulència gironina. El passat serà el fil conductor d’aquesta edició, que es proposa explorar els seus usos en la literatura contemporània a través de múltiples gèneres i punts de vista, des de la novel·la històrica fins a la biografia passant per la novel·la gràfica.
El MOT arrencarà coincidint amb l’arribada de la primavera, i enguany començarà a Olot, del 23 al 25 de març. Les xerrades tindran lloc, com de costum, a la sala La Carbonera. El següent cap de setmana, del 30 de març a l’1 d’abril, l’acció es traslladarà a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Entre les novetats que s’han programat per aquest any, destaquen l’ampliació d’activitats del festival amb el +MOT (del 6 al 18 de març), el trasllat del ver-MOT de la capital gironina al barri de Sant Narcís i la interpretació en llengua de signes.
Podeu continuar llegint aquest article ací.