27.10.2017 - 02:00
Fins al 5 de novembre es fa a Barcelona el quinzè festival de cinema documental musical In-Edit. El principal reclam d’enguany és l’estrena mundial del film My life story de Julien Temple, que es basa en un monòleg autobiogràfic del cantant anglès de Madness Graham McPherson, més conegut per Suggs. Conté una fusió de material d’arxiu amb escenes dramatitzades i un monòleg ple d’anècdotes d’aquesta llegenda del pop.
Entre les produccions més importants d’enguany hi ha Chasing Trane: The John Coltrane Documentary de John Scheinfeld, una biografia del saxofonista nord-americà que relata com les experiències de segregació racial van influir en el seu procés de creació. També es destaca Liberation Day de Ugis Olte, que, des de la perspectiva d’un grup de rock que vol organitzar un concert, explica les dificultats burocràtiques de Corea del Nord. Finalment, el documentari American Valhalla d’Andreas Neuman retrata la relació entre dues estrelles del rock amb el pas del temps.
A banda aquests documentaris, Luis Hidalgo, director de la programació del festival, també vol subratllar la importància d’estrenes com ara Cassette: A documentary mixtape de Zack Taylor, If I tihink of Germany at night de Romuald Karmakar, Queercore: How to punk a revolution de Yony Leyser, The allins de Sami Saif i Blue for a moment d’Antoine Prum.
Els autors catalans que sobresurten en la programació d’enguany són Verònica Font i Yolanda Olmos per Alicia’s Hands i Àlex Gómez-Font i Carles Riobó per L’home orquestra. L’aventura dels músics catalans a Amèrica. El primer film exposa la trajectòria de la pianista barcelonina Alicia de Larrocha i el segon narra la història d’un altre pianista, Jesús Moreno, que ha treballat amb artistes com Frank Sinatra, Nat King Cole i Joan Manuel Serrat.
La principal novetat del certamen és la secció ‘In-Edit Shorts’, que vol reivindicar la producció de curtmetratges i el talent dels cineastes més joves. Per aconseguir-ho, oferirà una competició orientada a autors de divuit a trenta anys. ‘Els curtmetratges poden esdevenir una via per a descobrir nous talents i arribar a nous formats que no són tan accessibles amb els llargmetratges’, diu el director del festival, Cristian Pascual. L’In-Edit 2017 també organitzarà ‘Sala de mescles’, un espai interdisciplinari pensat per a fomentar la curiositat. Podeu consultar tota la informació del festival ací.