El Festival Grec aposta per obres sorgides de les fàbriques de creació de Barcelona

  • Fermín Muguruza, Les Impuxibles, Sixto Paz i Mishima, entre els artistes que han passat per les fàbriques

VilaWeb
Redacció
21.06.2017 - 13:13

Fermín Muguruza, Les Impuxibles, Sixto Paz i Mishima, entre els artistes que han passat per les fàbriques

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

El Festival Grec de Barcelona aposta en aquesta edició per obres creades i assajades a les diferents fàbriques i espais de creació de Barcelona amb fins a 17 obres que es podran veure a la programació del certamen.

En roda de premsa, el director del festival, Cesc Casadesús, en la presentació de set d’elles a la fàbrica Fabra i Coats, ha explicat que és important mostrar la “voluntat de col·laborar” amb les fàbriques i de com el Grec pot servir per fer créixer el teixit creatiu de la ciutat.

Dues de les actuacions musicals que es podran veure al Teatre Grec, la de Fermín Muguruza & Micaela Chalmeta Big Band (15 de juliol) i la col·laboració de Mishima i Joan Miquel Oliver (17 de juliol) sorgeixen de residències a la Fabra i Coats.

El director de Cultura de Proximitat de l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Carles Sala, ha destacat com Muguruza ha entrat en contacte amb el teixit social del barri de Sant Andreu i ha configurat una ‘big band’ bàsicament formada de dones amb la qual reinterpretarà el seu repertori, i la col·laboració entre dos “referents” del pop-rock català com Mishima i Oliver.

Un altre dels espectacles assajat a la Fabra i Coats ha estat ‘Utopía’, de la companyia Ignífuga, que es podrà veure a la sala Hiroshima del 18 al 20 de juliol, un espectacle que gira al voltant del concepte d’utopia amb cinc actors que conduiran els espectadors a través d’un viatge conceptual, i que va ser guardonat amb el Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre.

‘Oklahoma’, de la companyia Dei Furbi, en residència a la Fabra i Coats i el Teatre Akadèmia, és una peça inspirada als mons de Franz Kafka, Lewis Carroll, Luigi Pirandello i Calderón, a partir d’una obra inacabada de Kafka ‘América’, en la qual apareix el Gran Teatre d’Oklahoma.

La directora de la peça, Gemma Beltran, ha assegurat que la companyia segueix la recerca d’un llenguatge poètic i visual amb veus en polifonia, a partir d’una obra que és “una selfie de la representació” i que es podrà veure a l’Espai Lliure del 19 al 21 de juliol.

VIOLÈNCIA SEXUAL

Les diverses manifestacions de la violència sexual és el tema central de la multidisciplinària ‘Aüc’, que es podrà veure a La Seca-Espai Brossa del 5 al 23 de juliol, en el qual la companyia Les Impuxibles “parla d’una cosa delicada que involucra a tots”, ha remarcat la directora de l’obra, Carla Rovira.

En l’obra, cinc intèrprets comparteixen les seves històries i experiències perquè tot canviï i la por s’esvaeixi, en un muntatge en el qual “es parteix d’allò real, però no vol dir que siguin exemples reals” i en la qual es posa l’accent en violències menys evidents però omnipresents.

Una de les actrius de l’obra, Clara Peya, ha assegurat que mentre assajaven s’adonaven de les situacions de violència sexual que havien patit en la seva vida, mentre que Rovira ha dit que lamentablement no costa trobar exemples.

CIRC

La companyia Sixto Paz, resident a la sala Beckett, portarà a escena el 8, 9, 15 i 16 de juliol ‘Tender Napalm’, una obra sobre una relació de parella que explora l’amor com a “niu de llum i ombres”, ha explicat l’autor i director Pau Roca, en què col·labora amb la companyia de circ PsiRC, la qual cosa ha permès a ambdues explorar nous llenguatges i combinar-los.

També en clau de circ, La Central del Circ exposarà el 14 i 15 de juliol ‘EP (Extended Performance)’, una sèrie de quatre peces de 20 minuts que reivindiquen el poder i la bellesa de la peça artísticament inacabada, amb un número trapecista inspirat en Egon Schiele i un solo que reflecteix una surrealista relació amb una pinya.

Cesc Casadesús ha assegurat que la majoria d’aquests espectacles es troben en fase encara de creació i que possiblement han estat els més difícils d’etiquetar, i ha remarcat la possibilitat també d’acudir a assajos d’alguns d’ells perquè la ciutat s’apropi als creadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor