El Festival de Peralada acull aquest dilluns la ‘Madama Butterfly’ més sincera i desoladora

  • L'òpera 'Madama Butterfly', de Giacomo Puccini, tindrà aquest dilluns i dimecres en el Festival de Peralada de Girona una versió més profunda, sincera, desoladora i col·lectiva amb direcció escènica de Joan Anton Rechi, amb un repartiment integrat per la soprano albanesa Ermonela Jaho, el baríton malagueny Carlos Álvarez, la mezzosoprano gironina Gemma Coma-Alabert i el tenor nord-americà Bryan Hymel.

VilaWeb
Redacció
07.08.2017 - 09:16

BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

L’òpera ‘Madama Butterfly’, de Giacomo Puccini, tindrà aquest dilluns i dimecres en el Festival de Peralada de Girona una versió més profunda, sincera, desoladora i col·lectiva amb direcció escènica de Joan Anton Rechi, amb un repartiment integrat per la soprano albanesa Ermonela Jaho, el baríton malagueny Carlos Álvarez, la mezzosoprano gironina Gemma Coma-Alabert i el tenor nord-americà Bryan Hymel.

La proposta, coproducció del festival amb la Deutsche Oper Am Rhein, és una òpera en tres actes situada al Japó de la Segona Guerra Mundial amb el llançament de la bomba atòmica de Nagasaki, on Butterfly –una jove geisha– espera el retorn del seu enamorat nord-americà.

En l’òpera, Rechi posa els personatges al límit reivindicant la tragèdia i la inefabilitat de la destinació, en una mirada més des d’Itàlia –des d’on va ser escrita– que no japonesa, amb elements de foc i sang i molt emocional.

L’aposta escènica treu l’obra de la confortabilidad d’una casa japonesa, i fuig del preciosisme estètic en el qual s’inscriu normalment, però també de les versions més destrossadores que la vinculen al turisme sexual.

El resultat és una ‘Madama Butterfly’ situada al Consolat Americà, des de l’interior del qual es transmet la tragèdia personal de la protagonista i la tragèdia col·lectiva del seu poble amb l’explosió de la bomba atòmica que la deixa incapaç de reaccionar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor