El Festival de Música Antiga dels Pirineus tanca la seva VII edició amb 49 concerts en 34 municipis

  • El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tancarà aquest diumenge la seva VII edició més extensa, a la qual han acudit 4.800 persones, amb 49 concerts en 34 municipis del Pirineus català, d'Andorra i el sud de França.

VilaWeb
Redacció
27.08.2017 - 14:40

LLEIDA, 27 (EUROPA PRESS)

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tancarà aquest diumenge la seva VII edició més extensa, a la qual han acudit 4.800 persones, amb 49 concerts en 34 municipis del Pirineus català, d’Andorra i el sud de França.

Segons ha informat l’organització en un comunicat aquest diumenge, la clausura serà a les 19.30 hores amb el concert de Lina Tur & Dani Espasa en la Col·legiata de Santa María de Mur, a Castell de Mur (Lleida).

Aquest any, el nombre de localitats participants ha augmentat pel que fa a l’any passat, en concret, hi ha hagut sis més que en l’edició anterior, i s’ha multiplicat en comparació amb el primer any, que es va celebrar en deu municipis.

Des de l’1 de juliol fins al 27 d’agost s’han pogut escoltar fins a 22 formacions musicals diferents, cinc més que l’any anterior, de diverses procedències com Catalunya, Bèlgica, València, els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia i Andalusia.

Així mateix, es van esgotar les entrades per al concert ‘Cantos y danzas del Libro Rojo de Montserrat’ a càrrec del Cor Francesc Valls, Magister Petrus i l’Esbart Dansaire de Rubí, que es va celebrar el dia 2 de juliol a l’església de Sant Joan de Berga (Barcelona).

També es van esgotar les del concert ‘¿Quien tet traxo, cavallero?’ d’Alfred Fernández i Èlia Casanova, celebrat el dia 15 de juliol al pati de la Casa Gran del Miracle de Riner (Lleida).

MÚSICS VALENCIANS

En aquesta edició, s’ha comptat amb una nodrida presència de músics valencians, amb 17 dels 49 concerts, encapçalats pel Cor de la Generalitat Valenciana, amb qui es va arribar a un acord per a la representació d’aquesta comunitat en el festival.

A més, s’ha apostat per la inclusió social de col·lectius en risc d’exclusió, pels quals s’ha organitzat tallers i se’ls ha acompanyat als concerts, com un “vehicle de cohesió social i aprenentatge musical integrador”.

Juntament amb els concerts, el festival també ha ofert 42 activitats culturals complementàries com a visites guiades a museus, monuments i jaciments, així com a l’entorn natural, entre altres iniciatives com a concursos fotogràfics o packs turístics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor