20.02.2016 - 02:00
Els ‘food trucks’ (camions de cuina sobre rodes) estan a l’ordre del dia. Així ho demostra l’Eat Street, una iniciativa que va néixer l’any 2014 i cada tres mesos aplegava cuiners i clients a la plaça de les Glòries de Barcelona. Aquest dissabte es torna a convocar la trobada, però amb alguns canvis i novetats.
Tal és l’èxit que ha tingut el festival que enguany s’ha previst organitzar aquesta trobada amb més freqüència -una vegada al mes-, tot i que, això sí, en un lloc diferent: la Nau Bostik, una fàbrica abandonada en procés de convertir-se en tot un referent cultural del districte de Sant Andreu.
‘Fes una sola cosa i fes-la molt bé’
El nou emplaçament ve acompanyat de noves normes. Entre les innovacions d’enguany s’ha establert la condició que els xefs han de presentar un plat especial cada mes, i que cada establiment només podrà oferir dos plats als clients. Amb això els organitzadors deixen clar que volen donar prioritat a la qualitat per damunt de la quantitat -‘fes una sola cosa i fes-la molt bé’-.
Com ja s’ha fet altres anys, les trobades de menjar sobre rodes vindran acompanyades de tallers, xerrades, projeccions gastronòmiques, ‘farmers markets’ (mercats locals) i, fins i tot, presentacions de cerveses barcelonines.
Entre els xefs convocats aquest dissabte hi trobem menjar d’allò més variat i de diferents orígens. Es podrà escollir, per exemple, entre els plats peruans del Warike, el ramen del Grasshopper o les receptes del Koska, un híbrid de la gastronomia euskera i argentina.