El darrer dia de Som Cultura Popular

  • La Mostra, que es va inaugurar dijous per divulgar la cultura popular, fa avui les últimes activitats

VilaWeb

Redacció

24.01.2016 - 02:00

Aquest cap de setmana s’han reunit al barri de Sant Andreu de Barcelona més de 130 associacions –institucions, entitats, federacions, confederacions i col·lectius– en la primera Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona Som Cultura Popular. Avui s’hi fan les darreres activitats.

Els màxims responsables de cultura popular de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han posat en relleu la importància de la mostra. Francesc Fabregat, artífex del projecte i cap de cultura popular de l’Ajuntament de Barcelona, diu: ‘La proposta és innovadora perquè no ho fem gaire, d’escoltar-nos. Per això és especialment important posar les bases d’aquesta trobada que només el futur ens dirà, segons com vagi aquest primer any, quina periodicitat, format i abast ha de tenir. Al Som Cultura Popular ajuntem associatius i teòrics i d’això, no hi ha precedents. Ens hauríem de remuntar a les expocultures dels anys vuitanta, potser.’ Afegeix encara que si s’ha volgut fomentar aquest debat transversal ara és perquè les entitats han mostrat una gran maduresa i capacitat d’organització.

Un cap de setmana ple de tradicions 

Encara avui, l’últim dia de la mostra, el públic trobarà nombroses propostes per a assaborir el patrimoni immaterial: danses tradicionals, tallers i gegants. Les actuacions es veuran tant a la plaça de Can Fabra com a l’escenari de l’esplanada de Fabra i Coats. A més, un espai gastronòmic al bar de la Fabra i Coats, a càrrec de l’associació El Cargol Graciós ofereix avui un tast de cervesa neolítica i un dinar de festa major i caragolades i més tasts cada dia.

La proposta ha estat impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, i ha tingut una resposta molt bona de col·lectius tan diversos com l’Associació per a la Difusió del Folklore, la Confederació Sardanista de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i el Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials de la Universitat de Barcelona, el Grup de Recerca i Etnografia dels Espais Públics de l’Institut Català d’Antropologia i l’Institut Català de la Cuina Catalana.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor