21.05.2016 - 02:00
El CosmoCaixa exposa les obres de fotògrafs amateurs i professionals d’una norantena de països, una selecció a càrrec Museu d’Història Natural de Londres. La tria surt de les 42.000 instantànies rebudes en la darrera edició del concurs del museu londinenc i de la revista ‘BBC Wildlife Magazine‘, un fòrum mundial de referència quant a la fotografia de naturalesa. El resultat és la mostra que es podrà veure fins l’11 de setembre: l’exposició ‘Wildlife Photographer of the Year’.
Les fotografies exhibides no només s’han seleccionat pel seu interès fotogràfic o la seva bellesa estètica, sinó per la seva capacitat de crear consciència sobre la importància de la biodiversitat. Entre les imatges escollides hi ha les guanyadores dels dos grans premis, Fotògraf de Natura de l’Any 2015 i Jove Fotògraf de Natura de l’Any 2015.
La millor fotografia de natura va ser ‘A tale of two foxes‘ de Don Gutoski, feta al Parc Nacional de Wapusk (Canadà). En l’obra una guineu roja caça una guineu blanca, una escena que parla del canvi climàtic, perquè és fruit del desglaç que la guineu roja amplia el seu territori convertint la guineu àrtica en una possible presa. El premi jove va ser pel txec Ondrej Pelánek, de 14 anys, que amb la seva càmera va captar una escena de baralla entre aus batallaires mascles per les femelles de la zona a Noruega, titulada ‘Ruffs on display’.
Les imatges s’organitzen en quatre categories a l’exposició ‘Wildlife Photographer of the Year’: diversitat terrestre, entorns terrestres, primeres fotos i disseny terrestre. Una de les particularitats de la mostra és que les fotografies estan retro il·luminades. És a dir, que la llum prové de l’interior del marc on estan col·locades.